Hva er elementer i en web-adresse?

Hva er elementer i en web-adresse?


Når du reiser på Internett, har du sannsynligvis ikke tenke på linkene du klikker på eller webadresser du skriver inn i adressefeltet i nettleseren din. De ulike elementene som utgjør en Web-adresse, eller Uniform Resource Locator (URL), kan fortelle deg mye om kilden til siden som vises.

ordningen

Det første elementet av en web-adresse er ordningen. Den vanligste ordningen er Hypertext Transfer Protocol, eller http. De fleste moderne nettlesere anta at nettadressen du oppgir bruker http slik at du ikke trenger å skrive inn "http: //». Andre ordninger er File Transfer Protocol (FTP) og gopher. Data som sendes over Secure Socket Layers (SSL) legger en "s" til "http" eller "ftp".

Verten

Den andre delen av en Web-adresse er den vert, som er sammensatt av to eller flere deler. I URL "http://www.google.com", "www" betyr "World Wide Web". Dette er standard for nettsteder på Internett. En nettside kan ha sub-domener, for eksempel, http://maps.google.com/, som Google bruker for sin Google Maps-nettstedet. Den neste delen av verten er vertsnavnet, mer kjent som domenenavn. Den siste delen av vertsnavn er toppnivådomene (TLD). De tre toppdomener som brukes oftest er .com, .net og .org. Foruten disse er det mange landspesifikke toppdomener. The Internet Assigned Numbers Authority (IANA) opprettholder den fullstendige listen.

Banen

Når du går inn bare de to første delene av en Web-adresse, vil du se nettsiden hjemmeside. Den neste valgfri del av en web-adresse er banen. Hvis du skriver inn et "/" etterfulgt av et filnavn eller mappe, men vil nettleseren vise siden indikert av filnavn eller innholdet i mappen hvis en indeks, eller rot, siden har ikke blitt spesifisert.

Søkestrengen

Webutviklere grovt klassifisere nettsteder som enten statisk eller dynamisk. En statisk nettside har én fil for hver side og hvert element på disse sidene. En dynamisk nettside har programmering som skaper websider som brukeren ber om dem. Dynamiske websider vanligvis samhandle med en database. Web-adressen til en dynamisk nettside ofte ender i en søkestreng som "http://www.domain.com/path/file.php?query_id=123." Den delen etter spørsmålstegnet forteller programmering på file.php hva brukeren ber om og genererer innhold basert på spesifisert informasjon.