Hva er en AVI File Type?

En AVI, eller Audio Video Interleave, er en datafil som kombinerer lyd og video sammen, og tillater synkron lyd- og videoavspilling som en film vises på en TV. AVI-filer er lik DVD-filer; de kan også støtte flere streaming av lyd og video, men disse funksjonene er ikke brukt så ofte.

Historie

AVI ble oppfunnet av Microsoft Corporation i 1992 som en del av deres "Video for Windows" teknologi.

kompresjonsteknikker

AVI-filer bære både lyd og video data i ulike komprimeringsteknikker, inkludert "Full Frame" ukomprimert format data, "Intel Real Time", "Motion JPEG" og "MPEG-4 Video" format.

AVI og Windows Media Player

AVI-filer er vanligvis spilt på Windows Media Player hvis du bruker en PC. Windows Media Player inneholder den riktige koden, eller kodeker for å spille omtrent alle typer av AVI-fil, uansett hvilken komprimeringsmetoden ble brukt.

Konvertere AVI-filer på en PC

AVI-filer kan konverteres til en rekke forskjellige formater, inkludert MPEG, QuickTime, SWF, MPEG, Real Video og selv til DVD format. Å konvertere en AVI-fil, kan du bruke Nero eller en annen lignende konverteringsprogram. Programmene er tilgjengelig hos din lokale forhandler eller databutikk og for kjøp på nettet.

AVI-filer og Mac operativsystem

AVI-filer kan spilles av på en Mac system på Apple QuickTime Player, Roxio Toast 10 Titanium og VideoLAN. Du kan også konvertere AVI-filer til QuickTime-filmer ved hjelp av et konverteringsprogram ImTOO Video Converter for Mac.