Hva er en BIOS Extension?

Hva er en BIOS Extension?


Basic Input / Output System (BIOS), også kalt BIOS forlengelse, er en standard kompatibel med personlige datamaskiner og definerer en firmware-grensesnitt. Firmware beskriver datastrukturer som styrer driften av personlige datamaskiner. BIOS opererer med et operativsystem og dataprogrammer. Fordi datamaskiner er utformet i henhold til ulike krav som ulike behandlingshastigheter og varierende minnekapasitet, må BIOS konfigureres for bestemte typer datamaskiner, og oppdateres når forbedringer i teknologien krever BIOS-oppdateringer.

Identifikasjon

BIOS forlengelse er bygget inn i et hovedkort og er hjertet av hovedkortet i en PC. I ser på en datamaskin i lag, vil du finne maskinvaren, BIOS, så operativsystemet. Det finnes flere forskjellige produsenter som bruker forskjellige skjerminnstillingene for å aktivere BIOS-skjøte konfigurasjoner for å sette parametre som gjør at datasystemet for å fungere.

Egenskaper

Som en mikroprosessor i en personlig datamaskin utfører programvareinstruksjoner, BIOS utvidelser kan mikroprosessoren for å fungere. BIOS skjøte produsenter gjør at du kan bruke F2 eller F10-tasten på tastaturet for å få tilgang til og konfigurere BIOS oppføringer i din datamaskin. Men du kan også finne informasjon om BIOS-utvidelser på en produsentens hjemmeside.

Funksjon

BIOS er vant til å justere eller oppgradere hastigheten på datamaskinen din, random access memory (RAM), sentralenhet (CPU) og multiplikator. Tid og dato funksjoner notert på BIOS skjermbildet for inntasting av en datamaskin kan settes fra en Windows-operativsystemet, men disse funksjonene kan også stilles inn med en BIOS forlengelse. Lydkort og skjermkort fungerer med BIOS --- som også regulerer hvilemodus, strøm utvinning og strømsparingsmodus på datamaskinen. Med BIOS, kan du installere et operativsystem på en ekstern harddisk, koble til en datamaskin og boot eller kjøre på datamaskinen.

Disdvantages

Velge feil BIOS-innstillinger kan føre til alvorlige datamaskin feil. System BIOS vanligvis automatisk oppdage problemer i en datamaskin. Brukerne kan imidlertid blinke BIOS når maskinvareproblemer oppstår. BIOS har flash-minne på det, og er en hardware chip på hovedkortet, men BIOS er også et stykke programvare på at maskinvaren som styrer driften av datamaskinen. Feil konfigurasjon av BIOS forlengelse programvare vil gjøre en datamaskin ubrukelig.

Fordeler

BIOS utvidelser er omskrevet for å tillate dem å fungere bedre som teknologien blir bedre. Versjonsnummeret til en BIOS forlengelse øker med hver BIOS-oppdatering. En annen fordel med en BIOS-utvidelsen er systemsikkerhet. Du kan angi passord for å beskytte BIOS, slik at andre mennesker ikke kan endre BIOS-innstillingene i din datamaskin eller slå av funksjoner som serielle porter, parallellporter eller diskettgrensesnitt.