Hva er en Business Contact Manager for Office 2003?

Hva er en Business Contact Manager for Office 2003?


Business Contact Manager for Office 2003 er en tilleggsfunksjon utformet for å gi ekstra funksjonalitet til Outlook del av programvarepakken. Målet med denne funksjonen er å gi et kontaktoppfølging senter for håndtering og deling av kundeinformasjon.

Tilgjengelighet

Business Contact Manager er tilgjengelig for bruk med Microsoft Office 2003 Enterprise, Small Business og Professional-utgavene.

Installasjon

Business Contact Manager installeres separat fra Office 2003-program fra en installasjons-CD som følger med kjøpet. Den er også tilgjengelig for nedlasting fra Microsofts nettsted.

Egenskaper

Business Contact Manager går fra Outlook, men integreres med alle Office-programmer, inkludert Microsoft Publisher. Programmet gir muligheter for å lagre informasjon eller lenke til informasjon for andre Office-programmer og inneholder 20 forhåndsdefinerte rapportmaler du kan filtrere og tilpasse for å dekke virksomhetens behov. En "Business Opportunity" funksjonen lar brukere å spore potensielle kunder og salg prospekter ved å koble produktinformasjon og kundesalgsaktivitet.

fordeler

Business Contact Manager lar bedre håndtering av salgsmuligheter ved å tilby en sentral plassering for å lagre informasjon og spore kundeaktivitet som e-postmeldinger, kjøpsinformasjon, avtaler og viktige dokumenter.

betraktninger

Hvis du bruker en Microsoft regnskap programmet, kan Contact Manager lenker til interne kreditt og betalingsinformasjon. For ansatte på veien, kan Business Contact Manager også koble til og synkronisere med en Pocket PC.