Hva er en DNS Transportør?

Hva er en DNS Transportør?


En DNS Transportør er en type proxy server. En proxy-server opptrer på vegne av andre datamaskiner. The World Wide Web benytter en adresseringssystem basert på "domenenavn." Et domenenavn er "www.something.xxx" en del av en web-adresse. Domain Name System eller DNS, krysshenvisning domenenavn til IP-adresser og DNS Transportør er en proxy-server som har spesialisert seg på DNS-spørringer.

adressering

The World Wide Web og internett er ikke det samme. Nettet er et program ment å gjøre internett mer brukervennlig ved å innføre flere menneske-forståelige adresser og gjør grafikken viser standard metode for tilgang til informasjon. IP-adressen betyr "Internet Protocol". IP-adresser er ikke veldig minneverdig og ser noe sånt som "123.23.23.3." Web-adresser er minneverdig for mennesker, men betyr ingenting for datamaskiner som er koblet til Internett. En web-adresse, kalles et domenenavn ikke fører til en datamaskin, med mindre det er knyttet til en underliggende IP-adresse, slik at all kommunikasjon over World Wide Web har til å begynne med programmet å finne den virkelige adresse for domenet på DNS.

DNS-server

Domain Name System administreres av offentlige organer for å opprettholde forholdet mellom domenenavn og IP-adresser. Domenenavn gjelder web-adresser og e-postadresser og har forskjellige avslutninger, som ".com", ".net" og ".no". Dette kalles domenet. Hvert domene er ansvaret til en annen organisasjon, som hver bruker separate servere. Innenfor hvert domene, er databasen som sporer de underliggende IP-adresser for individuelle domenenavn spredt over flere forskjellige servere. En søknad som en nettleser har mange muligheter til å gå og se etter en IP-adresse når gitt en webadresse.

DNS Process

Nettleseren går ikke direkte til DNS-serverne. I stedet kommuniserer den med en DNS resolver, som er forskjellig, på samme datamaskin, på nettverket, eller levert som en tjeneste av en annen datamaskin tilgjengelig over Internett. DNS resolver kontakter serverne til DNS over Internett. DNS løsere og DNS bærere er veldig like. En nettverks programmet har alltid tilgang til en DNS resolver. DNS bærere er alltid sekundær og redusere belastningen på omgjørere hvor mange finnes på et stort nettverk.

DNS Transportør

Speditøren mottar alle forespørsler fra løsere i et nettverk. Dette gjør omgjørere å være beskyttet mot mulig invasjon ved å plassere dem bak en brannmur og plassere forwarder utenfor brannmuren. Fordelingen av Domain Name System betyr enten resolver, eller den første DNS-serveren kontaktet, må kanskje kontakte mange servere for å finne den nødvendige posten. DNS bærere fjerne denne oppgaven fra løsere. Løsere er også i stand til å lagre ofte brukte adresseforespørsler, slik at de slipper å søke på nytt for denne adressen over DNS. DNS bærere har større cache butikker og lagre flere adressekartlegginger. Det bygger opp et bibliotek av alle DNS-spørringer som kreves av datamaskinene på nettverket, og til slutt klarer å oppfylle forespørsler fra sin egen lagring, noe som sparer tid.