Hva er en feil i en datamaskin?

Hva er en feil i en datamaskin?


Data bugs kommer i mange former og kan forårsake alvorlige problemer når de oppstår. Finne og fikse bugs er en av de viktigste oppgavene står overfor programmerere på daglig basis, men som en bruker du ikke trenger å forstå dem til noen grad av kompleksitet. Men å ha en bevissthet om hva en bug er på et overordnet nivå kan være nyttig for alle som bruker datamaskiner på en jevnlig basis.

årsaker

Bugs er forårsaket av feil i programmering kildekoden eller kompilert (kjørbare) applikasjoner. Bugs kan skje i løpet av programmer som er installert på datamaskinen, på selve operativsystemet eller på programmer du tilgang til over Internett. Det finnes mange forskjellige typer feil som kan føre til et programmerings bug: syntaksfeil (feil bruk av programmeringsspråk syntaks, ligner på en grammatisk feil i naturlig språk), designfeil og noen ganger feil forårsaket ved å kompilere programmer. Generelt programmer som er testet grundig er mindre sannsynlig å inneholde feil.

typer

Noen feil er forårsaket av numeriske eller aritmetiske feil - for eksempel, hvor en beregning har produsert en ugyldig resultat. Hvis algoritmer innenfor et program ikke har blitt jobbet gjennom riktig, kan dette føre til logiske feil, for eksempel, der kjøring av kode blir sittende fast i en uendelig loop (en endeløs syklus som stopper programmet fra fortsetter). Programmene inneholder ofte utdrag av kode som tar innspill fra en ekstern plassering, og hvis disse ikke er til stede, kan det oppstå feil.

effekter

Hvis det oppstår en feil når du kjører et program på datamaskinen, kan det føre til at programmet krasjer, og potensielt også forårsake problemer for andre programmer. Uendelige løkker er blant de vanligste typer feil, og når de oppstår datamaskinens ressurser (minne og prosessorkraft) kan bli bundet opp, hindrer deg fra å være i stand til å utføre andre oppgaver. Bugs ikke alltid faktisk føre til et program for å krasje; noen ganger er de bare sakte ned sin gjennomføring, samt at andre programmer som kjører.

Solutions

Hvis du har et program som forårsaker et problem, kan det hende at du må tvinge den til å slutte å kjøre for å gjenvinne kontroll over systemet. Hvis du lukker vinduet som inneholder programmet ikke fungerer, kan du prøve å lukke det gjennom Task Manager på datamaskinen hvis du er på Windows, eller Activity Monitor hvis du er på en Mac. Finn programmet og velg "Avslutt oppgave" i Windows, eller velg Apple-ikonet og "Tvungen avslutning" på Mac.

Tilbakemelding

Avhengig av hvilket program det er snakk om, kan du være i stand til å gi tilbakemelding til utviklere slik at de kan rette opp en feil hvis det ikke allerede er behandlet. Mange programmer automatisere denne prosessen når du tvinge et program til å avslutte. I slike tilfeller vil du vanligvis se et vindu dukker opp spørsmål om du ønsker å sende en feilrapport til skaperne av programvaren la dem vite om problemet. Du trenger ikke å gjøre dette, men informasjonen kan bidra til bidra til forbedringer i fremtidige versjoner av programmet.