Hva er en Flash Hard Drive?

August 29 by admin

Flash harddisker - også kjent som solid state-disker - er interne lagringsenheter som erstatter konvensjonelle harddisker i datamaskiner. Flash-harddisker ligne konvensjonelle harddisker fra utsiden. Men mens en konvensjonell harddisk lagrer data på roterende metall fat, bruker en flash-harddisk flashminne lik de inne et minnekort som du ville bruke for et digitalt kamera. Flash-harddisker har en tendens til å tilby mindre kapasitet enn vanlige harddisker til en gitt pris punkt, men gir betydelig raskere dataoverføringshastighet. Hvis du prioritere datamaskinen ytelse over lagringskapasitet, kan en flash-harddisk være en verdig oppgradering for maskinen.

Design

En flash harddisk lagrer data på flashminne i stedet for metall fat som tradisjonelle harddisker bruker. En flash Harddisken har også en brikke som kalles "controller", som virker som hjernen for enheten. Kontrolleren distribuerer data mellom flash-minnebrikker, og pass på at hver og en får en del av arbeidsmengden for å maksimere levetiden til harddisken. Disse komponentene er festet til et kretskort, som er innesluttet i et metalldeksel.

typer

De fleste selskaper produserer flash-harddisker i samme 2,5-tommers formfaktor som bærbare harddisker bruker. Dette gjør det mulig å bytte ut harddisken i de fleste moderne bærbare datamaskiner med en flash-harddisk uten å gjøre noen endringer. Du må kjøpe en adapter for å installere en 2,5-tommers flash harddisk i en stasjonær datamaskin. Noen selskaper produserer også 3,5-tommers flash-harddisker for stasjonære datamaskiner, og noen datamaskiner som Apples MacBook Air bruker ikke-standard proprietær flash-harddisker.

fordeler

Ytelsen er den viktigste fordelen av flash-harddisker. Flash minnebrikker har ingen bevegelige deler som en tradisjonell harddisk, slik at de kan overføre data ved ekstremt høye hastigheter. I en test 2008, datamaskin nettstedet Anandtech målt hvor lang tid som trengs for å trekke en stor komprimert fil under lasting av Adobe Photoshop. Intel X25-M flash harddisk nødvendig 12.2 sekunder for å fullføre testen, mens Seagate Momentus 7200,2 - en typisk høy ytelse bærbar harddisk - kreves 52 sekunder. High-end flash-harddisker er størrelsesordener raskere enn tradisjonelle harddisker i de fleste ytelsestester. I tillegg flash-harddisker bruker mindre strøm og er mindre sannsynlig å mislykkes når den er droppet eller dunket.

ulempene

Flash-harddisker reduksjon i pris hvert år, men er fortsatt langt dyrere enn tradisjonelle harddisker. Mens en 500 GB bærbar harddisk vanligvis koster rundt $ 100, en 500 GB flash harddisk koster godt over $ 1000 som i 2011. Lavere kapasitet flash-harddisker er mer rimelig, med en 120 GB-stasjon som koster litt over $ 200.

Related Articles