Hva er en FSB på et hovedkort?

Hva er en FSB på et hovedkort?


En datamaskin hovedkort består av mange ulike komponenter, hver med et annet formål. En av de sentrale komponentene i enkelte systemdesign i FSB, eller Front Side Bus, som brukes til å koble datamaskinen sentrale processing unit med resten av datamaskinen.

CPU

Datamaskinens sentralenhet utfører matematiske beregninger for å kjøre et program. Hvert program er satt sammen av en rekke instruksjoner som er gitt til CPU for å utføre en etter en.

The Northbridge

The Northbridge er den komponenten som grensesnitt med CPU og forenkler kommunikasjonen med ulike systemer, for eksempel datamaskinens minne. Northbridge er også noen ganger kalt minnekontroller hub.

Formålet med Front Side Bus

En "bussen" er et kommunikasjonsgrensesnitt tillate overføring av data mellom PC-komponenter. Avhengig av design, kan et hovedkort inneholde flere forskjellige busser. Front-side bus er den viktigste av disse, som virker som bindeledd mellom CPU og Northbridge, og i sin tur resten av komponentene i datamaskinen.

The Front Side Bus og CPU Speed

Den front-side bus har et sett "klokke speed" eller "busshastighet," styre hastigheten som data overføres med i bussen. For å beregne hastigheten av CPU i megahertz eller gigahertz, blir klokkehastigheten multiplisert med prosessorens «multiplikator», produsent et bestemt antall som er ikke justerbar i de fleste CPUer. Mange PC-entusiaster justere hastigheten på datamaskinen CPU ved å justere front-side bus klokkehastighet, en aktivitet som kalles "overklokking."