Hva er en grønn datamaskin?

Som alle elektroniske enheter, datamaskiner har en innvirkning på miljøet. De bruker materialer som krever energi for å fremstille, og mange av materialene inkludert er farlige. De krever strøm til å kjøre og er vanskelige å resirkulere. Men det er ikke vanskelig å gjøre datamaskinen grønnere, eller å produsere en mer grønn datamaskin. Her er noen av prinsippene for å se etter for å gjøre data mer grønt.

Egenskaper

Flere av funksjonene som er viktige i å gjøre en datamaskin mer grønt inkluderer størrelse, effektivitet og materialer. Mindre datamaskiner er grønnere fordi de bruker færre materialer og krever mindre strøm til å kjøre. Effektiv bruk av energi er også en viktig komponent i en grønn datamaskin. Mindre datamaskiner som bærbare datamaskiner er mer energieffektive enn større modeller, og LCD-skjermer bruker mye mindre energi enn de eldre CRT-modeller. Materialene bør inneholde så lite farlig avfall som mulig, slik som bly og kvikksølv. Se etter en datamaskin som er registrert med Environmental Protection Agency Electronic Product Environmental Assessment Tool, som viser farlige materialer som produsentene må unngå for å oppnå en karakter.

Funksjon

Det er mulig å bygge en grønn datamaskin som faktisk fungerer bedre, med mer kraft og evne, enn mange andre datamaskiner. Mye av den nyere datateknologi, slik som dual-core prosessorer, er faktisk mer effektiv samt kraftigere enn eldre modeller.

bruk

Måten du bruker datamaskinen har også en effekt på hvor grønt det er. En av de enkleste måtene å grønne din bruk av datamaskinen ved å sette den til å bytte til en strømsparingsmodus, for eksempel søvn, når det ikke er i bruk. Enda bedre er å slå den av og koble den fra når du er ferdig med å jobbe. Du kan også redusere avfall ved å utvide gamle datamaskiner i stedet for å kjøpe nye. Når du bytter til en nyere datamaskin, donere din gamle hvis det er fortsatt i stand, eller returnere den for riktig gjenvinning hvis det er ødelagt.

fordeler

Ifølge Computer Shopper, PC-bruk i USA står for omtrent $ 8000000000 av elektrisitet. Greening datamaskinen vil redusere strømregningen, samt hjelpe planeten. Videre er gjennomsnittlig levetid for en datamaskin er bare tre år, og de mange farlige materialer i gamle datamaskiner er ofte deponi, som fører til jord- og vannforurensing. Ved Greening datamaskinen og gjenvinning av det gamle, kan du ha en betydelig positiv innvirkning på både energi avfall og forurensning.

Potensielle

Som bekymring miljøspørsmål fortsetter å stige, er grønne datamaskiner forventes å bli mer populært. Som ny datateknologi utvikles, vil alle datamaskiner trolig bli mer effektiv og mer grønt. Som selskaper søker å redusere avfall, kan datamaskiner også bli mer langvarig og mer holdbar.