Hva er en HijackThis logg?

Hva er en HijackThis logg?


HijackThis er en avansert malware oppdagelse og fjerning verktøy. HijackThis ikke spesifikt oppdage ondsinnet kode, men ser på disse elementene i Windows-registret trolig bli endret av nettleserkaprere og andre spionprogrammer, produsere en logg over elementer som er endret, fordi HijackThis ikke skille mellom legitime endringer og endringer som gjøres av malware, bør du ikke forsøke å fjerne elementer selv, men bør vise loggen til en ekspert som kan hjelpe deg.

Windows Registry

Windows-registeret er en database som lagrer alle konfigurasjonsinnstillingene og alternativene på et Microsoft Windows-operativsystem. Når en datamaskin er infisert med ondsinnet programvare, for eksempel en nettleser kaprer, vil enkelte viktige oppføringer i registeret endres. Dette kan avsløre tilstedeværelsen av malware, som deretter kan fjernes ved å slette elementer som den ondsinnede koden trenger for å kjøre. Fjerne eller endre viktige oppføringer i registeret, men kan drastisk påvirke datasystemet.

HijackThis logg som et diagnoseverktøy

Selv om du ikke er en ekspert, kan du fortsatt bruke HijackThis som et diagnostisk verktøy, så lenge du ikke endrer noen av registerinnstillinger. Når du kjører HijackThis i standardmodus, ser det på deler av Windows-registeret som vanligvis påvirket av malware og noter eventuelle endringer. Oppføringer med endringer blir logget. HijackThis den produserer en ren tekst kopi av loggen, som kan brukes til å diagnostisere infeksjoner.

Bruke HijackThis logge

Basert på oppføringene logget av HijackThis, kan det være mulig å finne ut hvilken type malware er på systemet ditt. Du kan bruke en søkemotor for å lete opp mistenkelige oppføringer og finne ut om de er en normal del av systemet, eller om de gjenspeiler tilstedeværelsen av malware. Hvis en oppføring er assosiert med malware, vil du ofte finne referanser til det nettet som nevner den type malware og hva verktøy du kan bruke for å bli kvitt det uten å skade systemet. Du bør la slette alle oppføringer opp til anti-malware verktøy.

Komme Expert Hjelp Online

Hvis du er sikker på at du har en malware infeksjon, og du ikke har vært i stand til å bli kvitt det ved hjelp av standard anti-virus eller noen spesialiserte verktøy, er neste skritt å få eksperthjelp. HijackThis-loggen er svært nyttig å opplært personell som prøver å diagnostisere problemet på avstand. Du kan finne online fora der erfarne brukere vil bidra til å diagnostisere problemet og forteller deg hvilke oppføringer å fjerne gratis. Du kan fortsatt slette elementer i registeret på egen risiko, men råd fra en utdannet individ gjør feil mye mindre sannsynlig.