Hva er en IGS fil?

Noen dataassistert tegneprogrammer - ofte referert til som CAD - bruke IGS filer i den hensikt å lagre og eksportere bilder. IGS filer kan åpnes i flere dataprogrammer, som en forlengelse filen ble designet for å være et universelt format for bilder utformet ved hjelp av CAD.

Format

IGS filer er Initial Graphics Veksling Spesifikasjon tegningsfiler. Filer med IGS forlengelse lagres i en tekstbasert ASCII format. Disse filene brukes med både 2-D og 3-D vektorgrafikk bilder, og i henhold til File.org IGS har blitt en utbredt måte å overføre 3-D bilder mellom datamaskiner ved hjelp av CAD.

Bruker

IGS filer brukes til å lagre og eksport vektordata, som er basert på matematiske funksjoner og skaper klare bilder ved bruk av lineære baner. Filene kan lagre og eksportere solid objekt representasjoner, Rammeløse modeller av strukturer og koblingsskjemaer. Objekter i både 2-D og 3-D form kan lagres og eksporteres med en IGS fil.

Overføring av IGS filer

Fordi IGS har blitt en standard filtype for CAD-tegninger, kan filen trygt sendes til en bruker på en annen datamaskin med en forventning om at han kan åpne den. Selv om den andre brukeren ikke bruker nøyaktig samme CAD-programmet, kan han åpne IGS fil med en rekke andre programmer.

Åpning IGS filer

En IGS filen kan åpnes på både Mac og PC, forutsatt at brukeren har et kompatibelt program. Mac-brukere har to alternativer: IMSI TurboCAD Deluxe og Nemetschek Vectorworks. Windows-brukere har et bredere utvalg av kompatible programmer tilgjengelig, inkludert Autodesk AutoCAD 2012 med IGES Import plug-in, Oracle AutoVue, Autodesk Inventor Fusion og IMSI TurboCAD Deluxe 18.