Hva er en LWP fil?

Filtypen LWP indikerer en Lotus Word Pro-dokument. Lotus Word Pro er et tekstbehandlingsprogram som følger med Lotus Smartsuite samling av virksomheten kontorprogramvare. Ikke bekymre deg hvis du ikke tilfeldigvis har Lotus Word Pro; andre måter eksisterer for å vise lwp filer. I sjeldne tilfeller, men kunne LWP utvidelsen indikerer en annen filtype.

Historie

Lotus Smartsuite ble utviklet tidlig på 1990-tallet av Lotus, et datterselskap av IBM. Selskapet hadde tidligere opprettet Lotus Notes, et program som tillot forretningsfolk til å dele sitt arbeid og samarbeide om datanettverk. Smartsuite er designet for å være en forretningsorientert kontorpakke og inkludert tekstbehandlingsprogrammet Word Pro, regnearkprogrammet Lotus 1-2-3, presentasjon program Freelance Graphics, databasen programmet Approach, informasjonssjef Lotus Organizer, verktøylinjen Smart arrangør, web design program Fastsite og skjermen innspillingen program Lotus ScreenCam. Den Smart Millennium Edition ble utgitt i 1998.

Bruker

Lwp filer er tekstbehandlingsfiler. Siden Lotus Word Pro er først og fremst brukt av bedrifter, er alle filer med denne utvidelsen vil trolig inneholde profesjonelle dokumenter som tilbud, rapporter eller faglig korrespondanse. LWP er en proprietær filformat som er utviklet spesielt for Lotus Word Pro og ikke ofte brukes av andre programmer.

Hvor å Åpen

Den beste måten å åpne en LWP filen er i Lotus Word Pro. Åpning tekstbehandlingsfiler i andre programmer kan føre til formateringsfeil. Hvis du ikke har Lotus Word Pro, kan du laste ned KeyView for Lotus, en gratis viewer for Lotus filer laget av Verity. Du kan også åpne lwp filer med Libreoffice, en gratis tekstbehandlingsprogram og kontorpakke.

Andre LWP filer

LWP kan noen ganger tyde på en mindre vanlig filtype. For eksempel kan utvidelsen indikerer et dokument som er opprettet med IBM Works for OS / 2. Det kan også være en databasefil opprettet med Lightwright, et program av John McKernon Software. Dette programmet brukes for profesjonell belysning design, slik at du sannsynligvis ikke vil møte denne type LWP fil utenfor den bransjen.