Hva er en Memory Stick kortleser?

Hva er en Memory Stick kortleser?


Memory Stick , introdusert av Sony, er en standard for ikke-flyktig flash-minne. En kortleser er en datamaskin lagring perifer, som brukes for å få tilgang til informasjon som er lagret på flash-minne media via en USB-port eller PC Card (bærbar PC eller bærbar) spor. En Memory Stick kortleser gir tilgang til data som er registrert fra Sony-enheter og muliggjør overføring av dataene til alle typer datasystem.

Historie

Lansert i 1998, Memory Stick standard var den raskeste flash-minne medium på den tiden. Utnytte at dominans, utgitt Sony PC-Card adapter sammen med de to første modellene; en 4 MB og en 8 MB kapasitet. På denne måten Sony har gjort dem kompatible med deres linje av VAIO bærbare datamaskiner, gjort før Memory Stick standard. Selv om Sony fortsatt gjør spesialiserte kortlesere, alle "universelle" kortleser enheter støtter nå Memory Stick standard.

typer

Sammen med innføringen av Memory Stick , Sony produsert umiddelbart en PC-Card adapter for kompatibilitet med eldre bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner. Med nyere versjoner, Sony slo seg sammen med SanDisk som åpnet opp "universelle" kortleser enheter som kan støtter Memory Stick . Når nyere, mindre versjoner av Memory Stick kom ut, de inkluderte en "adapter", basert på den opprinnelige design, så nesten alle USB "universelle" kortlesere er kompatible med hele linjen av Memory Stick produkter.

fordeler

En Memory Stick kortleser innebygd i nesten alle Sony-enheter; for eksempel digitale kameraer, videokameraer, personlige musikkspillere, hjemme-underholdning sentre og den velkjente linje av PlayStation konsoller, samt håndholdte PSP . Det er også kort-lesere laget spesielt for Memory Stick -kort som kan skryte av overføringshastigheter enda raskere enn "universelle" kortlesere.

Identifikasjon

En Memory Stick kortleser kan være en liten USB perifer, eller det kan være en "universell" modell som inkluderer støtte for et bredt spekter av flash-minne standarder. De fleste kortlesere vil koble til via USB, som sikrer kompatibilitet med nesten alle datamaskiner i verden. Mange Sony enheter som bruker Memory Stick -kort kan også koble til via USB, fungerer som en kortleser selv.

Funksjon

Memory Stick kortlesere koble til en PC via PC-kortspor (på bærbare datamaskiner og bærbare) eller via en USB-kabel. Leseren identifiserer seg som en disk-drive perifert i forhold til PC, og skaper en "bro" til Memory Stick kretser, opptrer som en harddisk. en USB eller PC-Card perifer basert på internasjonale standarder for datalagring, gjør Memory Stick -kort skal brukes på nesten hvilken som helst datamaskin i verden.

varemerker

Memory Stick , Memory Stick PRO , Memory Stick Duo , PlayStation , PSP og VAIO er varemerker for Sony Corporation.