Hva er en Microsoft XPS-fil?

Når du skriver ut et dokument på Windows, har du kanskje lagt merke til en skriver med navnet XPS Document Writer. Dette dokumentet skribent tar filen du ønsker å skrive ut og lagrer den i en XPS-fil. XPS ble opprettet av Microsoft, og XPS-filer gir konkurranse og noen fordeler sammenlignet med andre lignende filtyper, for eksempel Adobe PDF-filer.

XML Paper Specification

Forkortelse for XML Paper Specification, XPS-filer har en rekke likhetstrekk med Adobe PDF-filer. Laget med et programmeringsspråk kjent som XAML, XPS-filer beholde alt om en fil som ville dukke opp på en utskrift. Microsoft XPS-filer tillate deling av dokumenter, samt inneha evnen til å fungere som et skriverkommandospråk. Microsoft skrev den første XPS-spesifikasjonen før lanseringen av Windows Vista.

XPS Document Writer

XPS Document Writer lar deg ta elementer du normalt vil skrive ut på papir og lagre det på maskinen din som en XPS-fil i stedet. Det kommer installert på Windows Vista og nyere Windows-modeller. Hvis du har en eldre versjon av Windows eller et annet operativsystem, kan du velge mellom flere tredjeparts XPS lesere til å bruke og lage disse filene.

Egenskaper

Akkurat som PDF-filer, kan du overføre Microsoft XPS-filer fra sted til sted etter behov. Hvis du bruker Windows Vista eller en nyere Windows-system, kan du vise og opprette XPS-filer gratis, ofte med langt flere verktøy tilgjengelig for deg enn med en Adobe PDF-fil. Du kan også signere XPS-filer og bruke digitale rettigheter for å beskytte dine dokumenter eller begrense hvem som kan bruke dem.

grafikk Market

Microsoft XPS-filer vise farger i henhold til CMYK og RGB fargemodeller, noe som gir langt flere detaljer og fargenøyaktighet enn PDF-filer, som ikke nøyaktig markerer hver enkelt farge. XPS-filer også legge inn skrifttyper, noe som betyr at når du åpner opp en XPS-fil, du trenger ikke å ha dokumentets presise font installert på datamaskinen for nøyaktig visning. Også, med støtte for opptil 32 bits per piksel for høy fargepresisjon, kan XMS filer produsere HD-dokumenter.