Hva er en MIDI lydkort?

Hva er en MIDI lydkort?


I motsetning til de store symfonier hørt i store konserthus, har datagenerert musikk ingen levende spiller av sine ulike musikalske toner. MIDI, en forkortelse for Musical Instrument Digital Interface, forteller en datamaskin MIDI-integrert lydkort hva notater for å spille, og med hvilket instrument. Siden du enkelt kan finne MIDI musikalske filer over Internett, synes det paradoksalt å si MIDI selv inneholder ingen lyd. I stedet, MIDI fungerer som en datamaskin språk som informerer en datamaskin lydkort hva som høres å spille, mye på samme måte et programmeringsspråk forteller et program hva de skal gjøre.

Tidlig History of MIDI

Mange ulike former for datagenererte lydfiler sirkulert tidlig, inkludert de som brukes av synthesizere og andre musikkinstrumenter basert på kunstig skapt lyder. På grunn av det brede utvalget av filformater i omløp, ble et universelt format akseptert i 1988 slik at MIDI-filer kan overføres fra ett program eller instrument til en annen med letthet. For eksempel, gjør at du kan opprette en MIDI-fil i et dataprogram og åpne den samme MIDI-fil opp på en helt annen del av utstyret, for eksempel et tastatur. Denne standardisering tillatt for MIDI å blomstre og vokse ytterligere.

general MIDI

Mens en standard filtype hadde utviklet, gjorde ikke det alle kunne dele brukbare MIDI-filer ennå. Ikke alle datamaskiner og instrumentet kan universelt forstå kommandoene og gir avspilling, selv til tross for alle MIDI-filer snakket samme språk. I 1991 datamaskinen samfunnet omfavnet en annen standard, denne gangen for maskinvare, kjent som "General MIDI System Level 1" Dette ga for bestemte instrumenter i en spesiell rekkefølge for alle nylig produsert MIDI-kompatible lydkort eller MIDI lydkort. Når programmet er installert på en datamaskin eller instrument, disse MIDI lydkort endelig tillot brukere å dele brukbare, komplett MIDI-filer mellom ulike datamaskiner og tastatur systemer.

lydbibliotek

En måte å "oppgradere" lyden av datagenerert MIDI ved hjelp av MIDI lydkort teknologien kom med bruk av SoundFonts. Lydbibliotek prøve ekte instrumenter spilt av ekte mennesker, som betyr noen manuelt tar et opptak av et bestemt instrument, som en fiolin, og programmer som opptak som en soundfont. Ved å tildele prøven, eller opptak, av den virkelige instrumentet til en MIDI-kanal, når du bruker en Soundfont-kompatibel program MIDI-protokollen vil spille prøven stedet for å produsere et datagenerert tone. Du kan finne gratis og profesjonelle SoundFonts på internett, varierende mye i kvalitet. Flere programmer, for eksempel til fluid kan hjelpe deg med å organisere og perfeksjonere musikk ved hjelp av MIDI-filer og SoundFonts.

Bruker

Du kan finne MIDI lydkort i et bredt utvalg av varer, vanligvis enten som enheter som skaper MIDI-meldinger og sende dem til andre applikasjoner eller som enheter som bruker MIDI for å lage musikk. Tastatur, synthesizere, maskinvare, programvare og lyder, spill og til og med belysning kontrollere for profesjonell scene belysning alle hus MIDI lydkort. Noen elektriske gitarer bruke MIDI lydkort, så vel som mange ikke-tradisjonelle enheter, for eksempel GypsyMIDI, som bruker motion-capture MIDI for å lage notater på samme måte CGI kunstnere bruker motion capture-enheter for å lage datagenererte bilder.