Hva er en monospace font?

Selv om folk bruker "font" som et generelt begrep for å referere til ulike skriftstiler, er det viktig å vite forskjellen mellom fonter og skriftsnitt. De er ikke teknisk utskiftbare. Enhver henvisning til monospace-fonter refererer til filene eksisterende på en datamaskin, og enhver henvisning til Monospace skrifttyper viser til entall utskriftstypen og dens funksjoner.

Definisjon

En monospace skrifttype er definert av plassen som opptas av hvert tegn, indikert av navnet selv: monospace, som stammer fra det greske "monos", som betyr enkelt. En enkelt, fast mengde plass er viet til hver karakter. Monospace skriftsnitt er oftest brukt i programmering og for tabelldata.

Bredde

Hver karakter av et monospace type er den samme bredde (eller tonehøyde), men ikke nødvendigvis i samme høyde, uansett om det er en smal tegn, slik som I eller et stort tegn som for eksempel E. skapere oppnå dette ved hjelp av lineære serifs. De fleste Monospace fonter vises kantete eller firkantet på siden.

eksempler

Vanlige Monospace skrifter inneholder Courier (og Courier New), Lucida Console, Monotype, Bitstream Vera Sans Mono, Andale Mono, Terminal og Monaco.