Hva er en proxy-server og hva det brukes til?

Proxy-servere er tredje-parts servere som fungerer som mellommenn, eller mellomledd, mellom en brukers nettleser (eller klient) og Internett-tjeneste (eller server). Fullmakter finnes det meste til "anonym" identiteten til brukerne, men de kan også brukes til å omdirigere trafikken eller omgå Internett ruter for effektivitet og sikkerhet.

typer

Det er vanligvis to typer proxy-servere allment tilgjengelig: en cache proxy og en live proxy. En cache proxy tar et historisk øyeblikksbilde av Internett-ressurser, og deretter en bruker samhandler med det konkrete tilfellet av Internett i stedet for den faktiske "live" Internet. Cache proxyer er mest vanlig i høy sikkerhetsorganisasjoner, som for eksempel offentlige kontorer, men det er ansett som dyrt gitt maskinvare kostnader for å opprettholde den. En levende proxy lar brukeren få tilgang til innhold i sanntid, bruker den som ber om agent og i stedet har brukeren kommuniserer direkte med den.

betraktninger

Ved hjelp av en proxy-server er generelt ansett som en farlig eller risikofylt forslag fordi alle data brukeren overfører blir sendt i ukryptert (dvs. usikker, ubeskyttet) format, vanligvis ren tekst. Dette inkluderer innlogginger og passord, finansiell informasjon, selv når de sendes gjennom en såkalt sikker eller kryptert tilkobling (fordi den først passerer gjennom usikrede proxy). Som en generell tommelfingerregel, bør brukerne bare bruke fullmakter fra anerkjente kilder med publiserte retningslinjer og prosedyrer på hvordan de håndterer personlige data.

Bruker

Det er vanligvis to måter å bruke en proxy for å surfe på nettet: konfigurere nettleseren til å bruke en proxy-server eller ved å bruke en proxy nettsted for å besøke nettsider. For å konfigurere en nettleser for å bruke en proxy-server, må brukerne ha adressen, port, brukernavn og passord (hvis aktuelt) til proxy-serveren som de ønsker å bruke. De fleste proxy-servere lade nominelle medlemskap og tilgang avgifter. For å bruke en proxy nettsted, søke på Internett etter anerkjente kilder og vurdere deres retningslinjer, vilkår og betingelser for bruk før du bruker disse nettstedene for å besøke andre nettsider.

obfuscation

En vanlig bruk av fullmakt er å maskere identiteten til brukeren. Alle brukere på internett slipper sine (IP) Internet Protocol adresser til nettsteder som de besøker, men proxy-servere kan vise annen informasjon til web-servere for å maskere den opprinnelige identiteten til nettleseren. Denne praksisen, også kjent som "tåkelegging", gjør det mulig sikkerhet og identitet til å bli lettere bevart, men har en betydelig innvirkning på hastigheten og stabiliteten du surfer på nettsider og via Internett. En annen lignende praksis, daisy-kjeding gjør proxy servere for å bruke andre proxy-servere og dermed skape flere lag med sikkerhet; igjen, er dette gjort på bekostning av ytelsen.

Andre problemer

Proxy-servere anses standarder for bruk i høy-sikkerhetsorganisasjoner og bedrifter, for eksempel offentlige organer, finansinstitusjoner som banker og til og med faglige innstillinger. I de fleste tilfeller er disse organisasjonene skjermen og har tilgang til innhold og aktiviteter for brukere, typisk i håndhevelse av en standard eller politikk. For eksempel kan ett selskap håndheve en no instant-messaging politikk ved å overvåke brukeraktivitet over en proxy; noen universiteter kan blokkere all erotisk eller pornografisk innhold. I disse tilfellene er proxyer vanligvis automatisk konfigurert gjennom maskinvare i stedet for programvare, noe som gjør bruken obligatorisk ved tilgang til disse Internett-tilkoblinger.