Hva er en RAR-fil og trenger jeg å konvertere den til Vista?

Hva er en RAR-fil og trenger jeg å konvertere den til Vista?


RAR filer er filer som er komprimert, ligner på ZIP-filer, tjære, 7z eller gzip filer. Navnet "RAR" står for "Roshal Arkiv", oppkalt etter sin opphavsmann, russisk programvare ingeniør, Eugene Roshal. RAR arkiver tillate krymping av datafiler og kjørbare filer. Du kan ta en gruppe filer og mapper og komprimere dem inn i en RAR "arkiv" fil. Bare kommersiell programvare som WinRAR, RAR og PocketPC er "RAR for PocketPC" kan skape en RAR arkiv. Flere programmer vil "pakke ut" disse arkivfiler, og flere av dem kjører fint på Vista.

Opprette RAR arkiv

Opprette en RAR arkiv krever WinRAR programvare, regnes som "shareware" på grunn av sin gratis 40-dagers prøveversjon. Når lastet ned og installert, blir du umiddelbart bedt om å kjøre WinRAR. Dette vil åpne et enkelt grensesnitt. Du kan navigere til filen (e) du ønsker å "Add" til den nye arkivet, eller bruk "Wizard" for å la WinRAR hjelpe deg å lage et arkiv. Det er nyttig å plassere filene du ønsker å arkivere i en ny mappe før arkivering. Den innebygde navigasjons gjør det vanskelig å velge filer fra en annen mappe når du oppretter et nytt arkiv.

Utpakking RAR arkiv

Utpakking et arkiv er mye enklere enn å lage en. Faktisk flere programmer tillate deg å "pakke ut" en RAR arkiv; Unrar, Unarchiver, 7-Zip, unzip og BitZipper er bare noen få programmer som vil raskt trekke filene fra en RAR arkiv. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på arkivet og velg "Åpne arkiv" eller "Pakk ut filer." Følg trinnene i dialogboksen som åpnes, og arkivet vil bli forvandlet til en ny mappe som inneholder originalfilene.

Sammenligning med andre komprimeringsformater

RAR arkiver konkurrere mot WinZip, 7-ZIP, PeaZip og Xarchiver. De alle gjør egentlig det samme: de komprimere en fil (eller filer) til en mindre "arkiv" fil, bra for sikkerhetskopiering og for lagring. Arkivfiler tar mindre plass, og de er raskere å laste ned eller e-post. Faktisk, med e-størrelse grenser, er det ofte viktig å komprimere store filer hvis du ønsker å sende dem over nettet. Såvidt kompresjonsforholdet er opptatt av, har 7-Zip og PeaZip vist seg å slå WinRar i finalen komprimert fil størrelse, selv om WinRar ser ut til å være litt raskere i prosessen. I lignende tester, er WinRAR er komprimering bedre enn WinZip-tallet.

Fordeler med RAR Over Andre Kompresjons Typer

Til syvende og sist, som komprimering verktøyet du bruker, avhenger av operativsystemet og dine preferanser. WinRAR er $ 30 etter 40-dagers prøveversjon, så bruker det krever en liten investering, men kvaliteten på programvaren er lyd, og det har historisk vært krypterte under kompresjon. Bruken av noen av de andre gratis komprimeringsprogram hemmer ikke utpakking av nedlastede RAR filer i enhver moderne operativsystem, inkludert Vista.