Hva er en referanse Markør i Oracle?

Hva er en referanse Markør i Oracle?


Referanse (NR) pekere er PL / SQL datatyper som bruker Recordsets som parameter og returnerer de Recordsets etter manipulasjon av PL / SQL-lagrede prosedyrer eller funksjoner. På grunn av sin evne til å gjenbrukes i andre rutiner, referanse pekere tilby en høy grad av skalerbarhet og fleksibilitet, i motsetning til vanlige pekere som er begrenset i omfang til programblokker i de blir vedtatt.

Definisjon

En REF markøren er en PL / SQL-datatypen som brukes som en parameter i PL / SQL-lagrede prosedyrer og funksjoner. Programmerere bruker REF pekere til å hente og manipulere poster i databasen, vanligvis gjennom en utvalgt uttalelse med felt og variabler som svarer til dem som finnes i markøren. REF pekere bruke server hukommelse for å returnere skrivebeskyttede resultater i en spørring.

Fordeler

REF pekere sitte i en delt minne og er tilgjengelig for PL / SQL-lagrede prosedyrer i databasen. Dette modularitet gjør at andre programmer tilgang til markøren variabel uten å måtte erklære en ny data matrise eller markøren variabel og dermed bremse ned dataprosesser. Fordi det sitter i en felles minne, behandlingstiden også bli redusert som følge.

Ref markøren Typer

To typer REF pekere eksisterer. Den første, kalt en sterk REF markøren, angir de verdier og typer søyler returnert i en rekord sett. Dette kan være nyttig for programmerere som trenger kontroll over datautgang. Den andre, som kalles en svak REF markøren, angir ingen returtype. Svake REF pekere bruke wildcard "*" for å samle alle feltene i et recordset. Svake pekere er utskiftbare og kan være forbundet med resultatene av en spørring uten betydelig manipulasjon.

Trinnene i Definere en REF markøren

En REF markøren krever tre elementer i sin erklæring. Først må opprettes PL / SQL programpakke. For det andre må REF markøren bli kalt eller definert i PL / SQL blokk. Til slutt, programmerere lage spørringer innenfor programpakke for å få tilgang til komponenter kodet av REF markøren og returnere en gyldig datasett.

Syntax Brukes til å erklære og bruke en REF markøren

Programmerere må definere REF markøren under ERKLÆRER uttalelse, som i følgende:

ERKLÆRE

TYPE EmpCurTyp is REF CURSOR RETURN employee%rowtype;

Når programmerer erklærer markøren, er det åpent for bruk i alle PL / SQL blokk. Programmerere kan teste muligheten for nye erklæringer ved å føre markøren som en parameter i en PL / SQL blokk som refererer til REF CURSOR parametertype. I kode, kan programmerere bruke "open-FOR", "Hent" og "Lukk" i pakken kroppen til å utføre data manipulasjoner, som i følgende:

PROSEDYRE process_pay;

process statements using OPEN-FOR, FETCH and close;

SLUTT;