Hva er en seriell dataoverføring?

Hva er en seriell dataoverføring?


For hver datamaskin der ute, virker det som det er en million enheter knyttet til det å skyte data frem og tilbake. Selv om trådløs kommunikasjon og USB-porter er i økende grad normen, serie dataoverføring kabler er fortsatt et vanlig syn strømmet ut av baksiden av mange datamaskiner.

Pros

En av de viktigste styrkene til serie snarere enn parallell dataoverføring er enkelhet og kostnadseffektivitet av gjennomføringen av den. Data som sendes via en seriell tilkobling krever vanligvis mindre fysisk samvirkende deler å gjennomføre. I tillegg er problemet med krysstale fra en annen krets eliminert i den enveis dataoverføring sett med seriell kommunikasjon.

Ulemper

Tidligere den største ulempen til seriell dataoverføring var at det slett ikke var så fort som parallelloverføring. Nyere avanserte i teknologi har gjort det punktet moot. Likevel, som datamaskiner har vokst mindre og mindre med årene, er serieporter vises med mindre frekvens, erstattes i stedet av USB-portene.

eksempler

Seriell dataoverføring er fortsatt i meget vanlig bruk for et bredt utvalg av enheter. Vanligst, alle Ethernet-kabler benytter fortsatt denne metoden for overføring, som gjør den rask IEEE 1394 (Firewire) grensesnitt sett i mange eksterne enheter og Serial ATA-tilkobling vanlig observasjon i harddisker og andre lagringsenheter.