Hva er en tre-knapp mus?

Hva er en tre-knapp mus?


Navnet "mus" kommer fra det faktum at en mus vagt ligner en ekte mus --- den typen som liker ost og knirker mye. Mus liker ikke ost, men de er en stor hjelp med å bruke datamaskinen. Noen mus har bare én knapp, noe som er vanlig med Mac-maskiner; og mange har to. Men noen har tre eller flere. Som du kan forestille deg, betyr flere knapper flere alternativer og raskere databruk. For å forstå fordelene med en tre-knappers mus, hjelper det å vite litt om hva mus er og hva de gjør.

inndataenheter

I databehandling termer, er en mus en inndataenhet som lar deg gi kommandoer til datamaskinen ved å samhandle med skjermen på skjermen. Musen har en "markør" som svever på skjermen, vanligvis i form av en pil --- og noen ganger i form av et timeglass når datamaskinen er opptatt. Hvis du sjekker e-post og du holder musepekeren over en bestemt melding du ønsker å lese, kan du klikke museknappen og det vil åpne meldingen.

Begrepet "input enhet" refererer til det faktum at en datamaskin vil gjøre det du ber den om når du gir den "input", enten ved hjelp av musen eller ved å bruke andre vanlige inngangsenheten, tastaturet. Noen ganger bruker et tastatur er raskere og enklere, for eksempel når du skriver en e-post. Andre ganger musa er raskere og enklere. Prøv å bruke tastaturet til å spille kabal; det er mulig, ved hjelp av kategorien og skriv inn nøkler, og piltastene, men du kommer ikke til å sette noen fartsrekorder.

Super Nyttig

En mus vil gjøre forskjellige ting, avhengig av hvor på skjermen du bruker den. Dette kalles "kontekst følsomhet." Når du klikker på en e-post, musen "vet" for å åpne e-posten fordi det er det e-programvare er utviklet for å gjøre når du klikker på en e-post. Hvis du klikker på "sendte meldinger" -mappen, vil e-programvare vise deg den sendte mappen meldinger. Igjen, det er fordi det er det programvaren er utviklet for å gjøre når du klikker på det. Dermed vil det samme klikket gjøre to forskjellige ting på to forskjellige områder av den samme skjermen.

Egentlig kan et museklikk gjøre mange forskjellige ting på samme skjerm. Hver interaktive delen av skjermen --- hvert ikon, link, og knappen --- kan ha en annen funksjon fra samme museklikk.

Mer enn én knapp

En museknapp er veldig nyttig, men det viser seg at en mus kan bli enda mer nyttig hvis den har evnen til å gjøre mer enn én ting i nøyaktig samme sted. Tenk deg at du ser på bildene i bildemappen. Hvis du klikker på et bilde en gang, vil Windows velge bildet du klikket. Hvis du "dobbeltklikke" på det i stedet --- det vil si, hvis du klikker på den to ganger veldig fort --- Windows vil åpne bildet slik at du kan se det i full størrelse i et bildevisningsprogram. Men sett hva du ønsker å gjøre er å slette bildet. Hva da? Vel, kan du klikke på det en gang, for å velge den, og deretter bruke tastaturet til å trykke på slettetasten. Men hvis du må ty til ved hjelp av tastaturet, deretter muse har unnlatt å tjene deg på en grunnleggende oppgave.

Det er derfor de aller fleste mus har minst to knapper. Den venstre knappen er for å velge og dobbeltklikke interaktive ting, som bilder. Den høyre knappen åpner det som kalles en "hurtigmeny." Dette gir deg en liste over valg for ting du kan gjøre med det interaktive elementet. Hvis du høyreklikker på bildet, vises en hurtigmeny og ett av alternativene er "delete". Så kan du trykke at alternativet med venstre museknapp, og voila, går bildet til papirkurven.

Hvis du bruker Internett, noen ganger når du høyreklikker på noe du ikke vil få kontekstmenyen du forventet. Dette er fordi høyreklikke i nettleseren vanligvis gir deg kontekstmenyen for selve nettleseren, ikke for nettsiden du er på. Det er derfor hvis du høyreklikker et sted på din e-side, kontekstmenyen sannsynligvis ikke vil ha noe å gjøre med e-post. Dette er et design brist som beviser Internett-opplevelsen har rom for forbedring.

Så, om at tre-knappers mus

De fleste mus har mer enn to knapper. Hvis du har ferdigheter, kan du vanligvis programmere ekstra knapper for å automatisk utføre ett av alternativene som skulle vises på kontekstmenyen. Dette er nyttig når du ønsker å bruke en bestemt kommando ofte, som å slette ting, eller forfriskende en webside. Helt siden de første årene av 2000-tallet, har de fleste mus kommet med minst tre knapper. De som kommer med nøyaktig tre knapper vanligvis har to knapper og et hjul. Hjulet hjelper deg bla opp og ned sider raskt, men du kan ikke forstå at du også kan trykke ned på nesten alle hjul og klikk på den akkurat som en vanlig museknapp. Prøv det akkurat nå og se hva som skjer. Du kan programmere musen til å holde den funksjonen, eller endre det gjør noe annet som passer dine behov.