Hva er et innebygd system?

Embedded systemer kan finnes i nesten alle av verdens elektronikk. De gjør det mulig elektronikk for å utføre en rekke funksjoner, og kan implementeres billig.

Definisjon

En innebygd system er et elektronisk maskin eller enhet med en datamaskin prosessor på innsiden. Akkurat som en vanlig datamaskin, prosessoren i et innebygd system kjører programvare. Imidlertid er programvaren i enhetens interne minne, og er en permanent del av systemet.

eksempler

De fleste av dagens forbrukerelektronikk inneholder innebygde systemer, for eksempel bærbare spillere, digitale kameraer, mobiltelefoner, spillkonsoller og TV. Embedded systemer er også brukt for industrielle og profesjonelle programmer, for eksempel i biler, fly og fabrikkutstyr.

Historie

Intel 4004 var verdens første datamaskin prosessor, og det er designet for bruk i et innebygd system: en kalkulator.

Pris

Embedded systemer er populært med elektronikk amatører på grunn av deres lave kostnader. De vanligste innebygde systemkort kan kjøpes fra auksjon nettsteder for under $ 20 (i henhold til 2009-priser).

Fun Fact

Microsoft har tilpasset Windows-operativsystemet for bruk i innebygde enheter. Sega Dreamcast spillkonsoll benyttes en innebygd versjon av Windows, kalt Windows CE.