Hva er et minnekort?

Hva er et minnekort?


Minnekort, også kjent som flash-minnekort eller minnepinner, har revolusjonert måten data lagres, lagres og utveksles mellom digitale enheter. Når utelukkende laget for den bærbare datamaskinen, har minnekortet utviklet seg til en mer pålitelig og robust lagringsenhet enn harddisker og diskstasjoner. Minnekort er nå brukt i praktisk talt alle digitale produkter, og ifølge mange data nettsteder og litteratur, kan etter hvert erstatte harddisken som datamaskiner primære lagringsmedium.

Historie

Den originale minnekortet ble utviklet av, og er oppkalt etter, Personal Computer Memory Card International Association (PCMCIA), en gruppe med representanter fra 500 ledende informasjonsteknologiselskaper.

historisk bruk

Hva er et minnekort?


PCMCIA minnekort, senere omdøpt til PC-kort, var opprinnelig en maskinvareenhet som, når den er installert i en bærbar PC, utvidet vertsmaskinens fysiske minnet.

moderne Funksjoner

Hva er et minnekort?


I dag minnekortet er en praktisk og pålitelig måte å raskt lagre datafiler for bruk og overføring: den er liten (på størrelse med et frimerke), i stand til å tåle røffe miljøforhold (vibrasjon, støt, høye og lave temperaturer, et fall fra 10 fot), bærbare og designet med flash minne evner.

Flashminne

Hva er et minnekort?


Memory-kort design er basert på flash-minne: et ikke-flyktig (butikker uten strøm) minneteknologi som gjør det mulig for lagring, sletting og overføring av data mellom digitale enheter.

Utvikling

Siden lanseringen av PCMCIA-kort i 1990, populariteten til minnekort vokste raskt: etter 2000, kunne minnekort brukes med en rekke elektroniske enheter, inkludert digitale kameraer og videokameraer, trådløse celle-telefoner, bærbare musikk og annen lyd spillere og personlige data assistenter.

Betydning

Som spioneringen av "PC Magazine" og flere teknologi viet nettsteder (www.computingworld.com, www.computing.net), har minnekortet byttes ut disketten som de rådende hjelp av sparing, lagring og overføring av datafiler.