Hva er et nettverk Hub brukes til?

Hva er et nettverk Hub brukes til?


Et nettverk hub er et stykke maskinvare som brukes til å koble flere datamaskiner til hverandre. Det er oftest brukt i en liten Local Area Network (LAN) setting der det er lite behov for å hindre trafikk konflikter. Nettverkshubene er generelt ansett som den billigste og enkleste måten å koble flere datamaskiner slik at de kan dele ressurser som Internett-tilkoblinger.

Utseende

Et nettverk hub er oftest en liten, nesten flat, plastboks. Nettverkets hub har 4, 5, 8 eller 16 porter på baksiden og på LED-lysene foran. Den drives av en vanlig husholdning elektrisitet fra en adapter ledningen.

Funksjon

Nettverkets hub mottar datapakker fra hver av datamaskinene som er koblet til huben og overfører dem til alle andre datamaskiner som er koblet til nettverket.

Typer nettverks Hubs

Det er tre hovedtyper av nettverkshubene. Passive huber motta og sende data. Aktive huber motta data og sende den med forsterkning for å styrke signalet. Intelligente huber inkluderer også behandlingsfunksjoner, slik at de kan styre og overvåke trafikken på nettverket.

Fordeler med Nettverk Hubs

Et nettverk hub gjør at to eller flere datamaskiner å få tilgang til og dele ressurser på noen av de andre datamaskiner på det samme nettverket. En intelligent nettverk hub kan gi muligheten til å overvåke trafikken og bruk av nettet. Nettverkshubene er rimeligere enn rutere og svitsjer.

Ulempene ved Nettverk Hubs

Datamaskiner som er koblet gjennom et nettverk hub kan lide av lavere nettverkshastigheter eller frakobling hvis en datamaskin bruker en større båndbredde.