Hva er et nettverk Patch Cable?

Den vanligste definisjonen av et nettverk patch kabel er en åtte-leders kabel som består av fire par vridde ledninger avsluttet med RJ45-kontakter i begge ender. Det er også en fiber patch-kabel som benytter fiberoptisk materiale med fiberoptiske kontakter i hver ende. Begge disse patchkabel typer brukes til å koble sammen to nettverksenheter sammen, i den hensikt å føre data mellom dem. Vanligvis nettverk patchkabler faller under Cat5 eller Cat5e kabel standarder, med den nyere CAT6 standard (ennå ikke formelt definert) nå blir produsert og solgt for høyere hastighet Gigabit nettverk.

applikasjoner

Nettverks patch-kabler er tenkt som en Ethernet-kabel, og begrepet "Ethernet patch kabel" blir ofte byttet ut. Selv om disse ledninger brukes rutinemessig for å koble til Ethernet-enheter, er de også brukes i mange forskjellige telekommunikasjonsapplikasjoner. Minibanker er en av de mest brukte høyhastighets teknologier som benytter nettverkspatchkabler.

kategorier

De vanligste typer nettverkspatchkabler i dagens marked er Cat5 og Cat5e. Den største forskjellen mellom de to er lengden at kabelen kan bli pålitelig produsert til, og reduksjon av langt-end crosstalk.
I de siste årene en CAT6 kategorien har dukket opp, selv om en ratifisert standard har ennå ikke blitt annonsert på tidspunktet for denne artikkelen diktning. Cat6 er vurdert for 550 meter, mens Cat6e er vurdert for 1000 meter, men dette er forhandlerspesifikke, i motsetning til en universelt akseptert standard.

Skjermet kontra uskjermet

I de fleste tilfeller vil nettverkspatchkabler bli gitt som en UTP (uskjermet Twisted Pair) med mindre annet er spesifisert. Dette skjerming, da inkludert, bidrar til å kutte ned på utsiden EMI (elektromagnetisk interferens) som kan påvirke data gjennomstrømming.

Strandet versus Solid

Nettverk patch-kabler kan bestilles som enten strandet (hver av de åtte innvendige ledninger som er laget av flere mindre måle ledninger) eller faststoff (en massiv tråd som kjernen av hver av de åtte enkelttråder som utgjør det tvunnede par).
Fordelene med trådkabler er at de er mer fleksible, noe som er kritisk for kabling som krever bøying, i likhet med det som skjer når kablene trekkes gjennom vegger og tak. Mens strandet kabel tjener et formål, har det en redusert avstand fra.
Fast kabling sørger for lengre avstander, men er mindre tilbøyelige til å tåle en rekke alvorlige håndtering under installasjon.

Cross-Over-kabelen

Cross-Over-kabelen er en variant på pinouts brukes når du gjør et nettverk patch kabel. I denne spesialitet konfigurasjonen er pinne 1 og 2 samt 3 og 6 krysset internt. Denne kabeltypen er først og fremst brukes til å koble to PCer sammen, eller for det som er kjent som brus huber (eller brytere), og det har vært stor grad gjort foreldet av de nyere enheter som kan fornemme hva slags tilkobling er nødvendig og justere deretter.