Hva er et vindu i Microsoft?

Når det henvises til Microsoft dataprogrammer, er begrepet "vindu" oftest brukt i referanse til selskapets Windows-operativsystemet. Begrepet brukes også for å beskrive de ulike boksene, eller vinduer, at operativsystemet genererer for å navigere i et datamaskinens funksjoner. Den første Windows-operativsystemet ble lansert i 1985; Windows 7 er den nyeste versjonen på tidspunktet for offentliggjøring, er den 36..

Historie

Microsofts grunnleggere Bill Gates og Paul Allen utviklet selskapets første operativsystemet, kjent som en disk operativsystem, eller DOS, for IBM PC i 1981. MS-DOS gitt en kommando felt som startet med "C:", der brukerne måtte gå inn kommandoer for systemet til å utføre oppgaver. Operativsystemet vist seg vanskelig for brukerne å forstå, så Microsoft satt ut for å produsere en mer brukervennlig operativsystem som skjedde når Windows 1.0 kom på markedet på 20 november 1985.

forbedringer

Windows 1.0 gitt brukerne en helt annen måte å navigere seg maskinens programmer. I stedet for å bruke en kommando felt, Windows-brukere bare pekte og klikket seg gjennom en serie av "vinduer" for å navigere og utnytte datamaskinens programmer. I 1987 har selskapet lansert Windows 2.0, som inneholdt utvidet minne, forbedret grafikk og var den første versjonen til å tilby Kontrollpanel grensesnittet. Windows 95, en av operativsystemets kjente versjoner, var den første som har startmenyen, oppgavelinjen og "Close", "Minimer" og "Maksimer" knappene på hvert vindu. På 2000-tallet fortsatte Windows til å utvikle seg til søknaden den er i dag.

Nyere versjoner

Siden århundreskiftet, har Microsoft gitt ut flere versjoner av operativsystemet Windows, inkludert Windows 2000, Windows XP og Windows Vista. Windows 7, den nyeste versjonen på tidspunktet for offentliggjøring, ble evaluert av mer enn 8 millioner betatestere før den kom på markedet i oktober 2009. Windows 7 lar deg surfe på nettet, se på bilder og åpne filer med fingertuppene ved hjelp programmets Windows Touch-funksjonen. Du kan også minimere, maksimere og kikke på åpne vinduer med systemets "Snap", "Shake" og "Peek" funksjoner.

Blandet

Gates og Allen skrev og produserte sin første program, kjent som BASIC, etter å ha blitt inspirert av Mits Altair 8800 datamaskin på coveret av "Popular Electronics" i 1975. Paret solgt BASIC til et lite datafirma i Albuquerque, NM, som samme år og dannet Microsoft et år senere. Det tok selskapet nesten to år å fullføre den første Windows-operativsystemet etter annonserte prosjektet i 1983.