Hva Er File Extension RPM?

En rpm filtypen brukes vanligvis på Linux-operativsystemer. Rpm er et akronym for Red Hat Emballasje Manager. Hensikten med en rpm fil er å pakke installeres programvare sammen. For eksempel kan Adobe Acrobat Reader være installert ved hjelp av en rpm pakke på Linux.

Historie

The Red Hat Emballasje Manager har blitt brukt til å lage og installere rpm-filer i flere tiår. De tidligste versjonene av Red Hat operativsystemet, som nå heter Fedora, brukes rpm filer å pakke tredjeparts programvare.

fordeler

Fordelene med å bruke en rpm fil for å installere programvare er brukervennlighet og traceablity. En rpm fil kan installeres ved hjelp av en rpm -i kommandolinje fra en Linux terminal, eller brukeren kan klikke på rpm filen ved hjelp av det grafiske grensesnittet og la Red Hat Emballasje Manager-grensesnittet til å utføre installeringen.

Størrelse

Rpm-filer er komprimert, slik at de ikke vil hog all diskplass.

Sporbarhet

Når programmet er installert, rpm filer gjør en intern posten slik at brukeren kan søke i systemet for å finne ut når denne pakken ble installert.

Tips

Ikke alle Linux-operativsystemer brukte Red Hat Emballasje Manager. Hvis du har en rpm fil, kan du installere den på en annen Linux operativsystem hvis du konvertere den til et kompatibelt format.