Hva Er File Extension VTF?

Hva Er File Extension VTF?


Valve Texture Format (VTF) er en del av materialet System brukes av Valves Source spillmotoren. Kilde står bak slike spill som Counter Strike: Source, Team Fortress 2 og Half Life 2. VTFs i Source-motoren er koblet til Valve materialtyper, som definerer todimensjonale flater i spillverdenen. Multiple VTFs kan kobles til en enkelt VMT og lagvis for å skape forskjellige visuelle effekter.

Krav

VTF teksturer må ha dimensjoner lik krefter to. For eksempel, et bilde 512 x 256 piksler, er akseptabelt, mens et bilde på 100 x 200 ikke er det. Økende av krefter to, kan teksturer ha dimensjoner opp til 4096 piksler i lengde.

bildeformater

VTFs støtte et bredt spekter av bildeformater. De fleste vil ikke bli brukt av en utvikler. Alle bildeformater er forklart på Valves utviklerwikien (se referanser). Vanlige DXT formater for teksturer som inkluderer alfakanaler og BGR for normal kart. Normal kart er standard teksturer som ikke benyttes for en bestemt virkning, for eksempel en murstein mønster på en vegg, mens teksturer med alfakanaler blir vanligvis brukt til å lage dumpkartleggings som gir inntrykk av en fysisk overflatetekstur i spill.

Finne VTFs

De VTFs laget av Valve leveres med spillene sine, og kan hentes ut til bruk for utviklere. Store komprimerte filer som kalles GCFS lagre teksturer og tredjepartsverktøy som Nem er GCFScape (se referanser) er pålagt å pakke dem ut. Med Valves VTFs pakket ut, kan du endre dem eller se på dem for å lære hvordan Valve konstruerer og bruker teksturer i Source-motoren.

Redigerer VTFs

VTFs er ikke lesbar som standard i bilderedigeringsprogrammer som Adobe Photoshop. Nemesis har også laget en plugin for Photoshop sammen med et program som heter VTFEdit å tillate alle å lese, opprette og redigere VTFs. The Photoshop plugin er enkel i forhold til VTFEdit, som lar deg redigere flere karakteristikker av VTF-filer som skyggeeffekter og andre filtre som brukes av Source-motoren.

Bruke VTFs

VTFs brukes ikke av seg selv i Hammer, Valves 3D nivå skapelse program. Husk at alle VTFs er forbundet med Valve materialtyper, som kan vises i spillnivåer og innenfor Hammer editor under teksturering av et nivå. Den VMTs styre i spillet oppførsel av materielle og lyseffekter, for eksempel om et overflaten fungerer som tre eller metall, mens VTFs kan betraktes som maling som går på overflaten. Før du prøver å bruke VTFs sørge for at de er forbundet med VMTs å importere til Hammer.