Hva er fire grunner til fargekorrigering?

Hva er fire grunner til fargekorrigering?


Fargekorrigering refererer til ulike teknikker og filtre som brukes på et bilde eller videoklipp for å oppnå en bestemt farge effekt. Det er mange grunner til å bruke fargekorrigering i film og foto. Fargekorreksjon kan rette feil som oppstod i filming eller skape effekter som ikke er mulig å oppnå i livet.

Fokus

Bruk fargekorrigering for å skape et samlingspunkt i rammen. Denne typen fargekorrigering fører til at kantene av bildet for å mørkne, mens det viktigste elementet eller person lysner litt, skape et samlingspunkt i bildet. Denne typen fargekorrigering er kjent som stedet fargekorrigering og kan brukes i stedet for kameraeffekter. Det er også kjent som å skape en vignett, som kantene av bildet gradvis visne bort. Vignetter kan skildre en persons bestemt synspunkt eller legge til interesse for et kjedelig område av bildet, for eksempel en stor tom vegg eller mye himmel.

relighting

Bruk fargekorrigering for relighting hvis du ikke kunne oppnå ønsket belysning på settet, så det er mange begrensninger til å tenne en scene. Dette brukes til å slå fargen på øynene eller ansikter eller fjerne uønsket lys i bestemte områder av bildet.

Dag til Natt

Bruk fargekorrigering til å endre et bilde som ble skutt i dag til en som ser ut som en nattscene. Skyting steder kan bare være tilgjengelig på bestemte tider av døgnet, noe som kanskje ikke samsvarer med de faktiske omstendighetene i historien. Men fargekorrigering kan brukes til å endre belysningen for å endre klokkeslettet. Dette fjerner visse fotograferings begrensninger, spesielt på et svært stramt skyting tidsplanen.

matching Shots

Filmer er sjelden skutt i orden. Derfor er det nødvendig å matche bilder av filmen som vises i rekkefølge, men ble skutt mange dager hvis ikke måneder fra hverandre. Fargekorrigering kan endre metning, nyanse, lys og tetthet av lys og farge for å matche bildene så det ser ut til å være en sømløs skudd. Fargekorrigering vil først matche den hvite og svarte mellom skuddene før matche de toneområder.