Hva er fordelen med en Quad Core prosessor?

En quad core-prosessor er en sentral prosesseringsenhet eller CPU, som bruker fire distinkte kjerner, som er ringer av magnetisk materiale som lese og utføre instruksjonssett i et CPU. Andre CPU komponenter, i sammenligning, bære instruksjoner til og gjennomføre treff av CPUer. De viktigste fordelene med en quad core prosessor over en prosessor som har færre kjerner - for eksempel en dual eller single core prosessor - stammer fra det faktum at quad core prosessor kan dele behandlingen arbeid mellom flere komponenter.

multitasking

Multitasking, eller kjøre flere programvareprogrammer samtidig, er ikke utover egenskapene til dual core prosessorer. Men når brukere kjøre flere, "intense" programmer med dual core prosessorer - for eksempel dataspill, video koding programmer og andre programmer som bruker opp mye ressurser - datamaskinens ytelse kan lide. Dette er fordi dual core prosessorer kan bare dele datadrift mellom to kjerner, eller mini driftsstasjoner. Til sammenligning kan quad core prosessorer dele operasjoner mellom fire kjerner. Dette gjør at en quad core prosessor for å vie mer prosessorkraft fra individuelle kjerner til individuelle programmer. For eksempel kan en quad core prosessor dedikere en kjerne til en video-redigering program, en annen kjerne til en nettleser, en tredje kjerne til en tekstbehandler og en fjerde kjernen til et antivirusprogram.

video Encoding

En quad core prosessor er bedre rustet for videokoding enn en dual eller single core prosessor. Video koding refererer til lagring, overføring og tolkning av videofiler; det er en spesielt viktig funksjon for PC-brukere som jevnlig laster opp DVD og Blu-ray-plater på sine harddisker, samt for brukere som jevnlig brenne filmer og videoer på skrivbare plater. Quad core prosessorer er mer effektiv på oppgaven med videokoding, som videokoding avhengig tungt på enkelt instruksjon flere data, eller SIMD, instruksjon sett. Behandling av SIMD-instruksjonssett krever bruk av flere behandlingskomponenter, som er nødvendige for å anvende de samme operasjoner på flere enheter av data. På grunn av sine flere kjerner, kan quad core prosessorer lettere å anvende disse operasjonene enn sine dual og single core kolleger.

3D Rende

3D, eller tre-dimensjonal, refererer gjengivelse til prosessen med en datamaskin grafisk tolkning og representerer 3D-data i to dimensjoner. I forhold til single og dual core prosessorer, quad core prosessorer gir overlegen 3D-rendering, noe som gir på skjermen datagrafikk som er mer realistisk. Som tilfellet er med videokoding, er quad core en overlegen produksjonsteknologi for 3D-gjengivelse fordi 3D-rendering er avhengig tungt på SIMD instruksjon sett.

Gaming Fordeler

Bortsett fra å være i stand til å tilby førsteklasses 3D-grafikk, kan en quad core prosessor forbedre andre aspekter av datamaskinen video gaming - forutsatt at spillet en bruker spiller er utviklet spesielt fire en quad core prosessor-basert system. Fordi quad core prosessorer har de fire mini behandlingsstasjoner eller kjerner i dem, kan spillutviklere dedikere visse typer spilldata til bestemte kjerner. For eksempel, en kjerne kunne behandle grafikk, kan en annen behandle lyd, kan en annen behandle spill fysikk og en annen kunne behandle spill kunstig intelligens.