Hva er fordelene med VoIP-teknologi?

Hva er fordelene med VoIP-teknologi?


VoIP, eller Voice over Internet Protocol, er en tjeneste som bruker Internett for å levere talekommunikasjon. VoIP-tjenesten brukes som et alternativ til tradisjonelle, linjebaserte telefonen planer. Anrop som over Internett blir sendt digitalt, som data, og de er mottatt av datamaskiner. Dette reduserte behovet for maskinvare og resulterte i lavere kostnader.

Low Cost

En av de mest betydelige fordeler med VoIP-teknologi er den lave kostnaden. I situasjoner hvor bredbånd Internett brukes for taleanrop, kostnadene er vanligvis dramatisk lavere enn standard telefontjenester. Faktisk, mange VoIP-tjenester som Skype og iCall koster ingenting, så lenge samtalene skjer fra en datamaskin til en annen.

Når VoIP brukes for samtaler til tradisjonelle telefonlinjer, forblir kostnadene lave. Fordi taledata blir rutet over eksisterende Internett-tilkoblinger, blir eldre telefon infrastruktur forbigått. Denne fremgangsmåten gir besparelser for telefonselskapet, som kan passere på en lavere pris for forbrukeren.

Ingen Long Distance gebyrer

VoIP-tjeneste vanligvis ikke har fjerntakst for samtaler i hjemlandet. For eksempel, mens en innringer i California måtte betale lang avstand kostnader for en tradisjonell telefon til New York, behandler VoIP denne samtalen som innenfor et enkelt område. Når det gjelder pris, dette gjør langdistanse samtaler ikke annerledes enn lokalsamtaler.

Mange VoIP-leverandører utvide dette konseptet til å omfatte et helt kontinent, som Nord-Amerika. Dette gjør at beboerne i Mexico, USA og Canada for å koble til en rate. Når samtaler er gjort over lengre avstander, for eksempel mellom kontinentene, de resulterende kostnadene er vanligvis lavere enn normalt land-line telefon priser.

portabilitet

I motsetning til tradisjonelle telefonlinjer som må være fysisk installert, er VoIP-forbindelser gjort nesten. Dette betyr at en VoIP brukeren kan ringe fra ethvert sted hvor høyhastighets Internett er tilgjengelig. Denne fordelen er spesielt verdifull for personer som reiser ofte. For eksempel kan en bedriftsleder bruke samme VoIP-tjeneste om han er på kontoret, en flyplass eller et hotell på den andre siden av landet.

VoIP-telefonnumre er også bærbare. I motsetning til andre telefonnumre som varierer basert på plassering, vil et telefonnummer fra en VoIP-leverandør aldri endres. Dette tillater folk å nås med en konsekvent tall, uansett om de er i Amerika, Kina eller hvor som helst i mellom.

Premium-funksjoner

VoIP-tjenester tillate brukere å få tilgang til premium funksjoner uten ekstra kostnad. Disse funksjonene er ofte implementert ved hjelp av programvare som er installert på datamaskinen. Fordi ingen fysisk maskinvare er nødvendig, er kostnadene holdes lav. Eksempler på programvare-baserte premium funksjoner inkluderer viderekobling, talepost, samtale venter og konferansesamtaler.

Fordi VoIP opererer over Internett, kan andre data sendes over VoIP-tjenester i tillegg. Fakslinjer kan legges ved lav eller ingen kostnad, med dataprogrammer erstatte dyre tradisjonell faksmaskin. Bilder og andre dokumenter kan også sendes elektronisk over VoIP datalinjen.