Hva er fordelene og ulemper med Dreamweaver CS5?

Hva er fordelene og ulemper med Dreamweaver CS5?


Inntil WYSIWYG - Det du ser er hva du får - design verktøy som Dreamweaver ble tilgjengelig, bygge nettsteder var en kjedelig oppgave. Du måtte vite Hypertext Markup Language, og når du har skrevet koden din inn i et tekstredigeringsprogram, du var ikke sikker på hva det endelige resultatet ville bli. Dreamweaver lar deg visuelt "dra og slipp" elementer på en side, og den håndterer koden i bakgrunnen. Dette gjør livet mye enklere, men det er ikke perfekt.

nettleser Lab

En av de tingene newbie Webdesignere overse er at ikke alle nettlesere viser innhold på samme måte. Nettstedet ditt kan se flott ut i Safari og Opera, men har formateringsproblemer i Chrome og Firefox. Dreamweaver CS5 løser dette problemet med sin BrowserLab funksjon. Den lar deg raskt sjekke din side i alle store nettleseren før du publiserer det. Når du forhåndsviser en side i BrowserLab, åpner Dreamweaver standard nettleser, og sender siden til Adobes BrowserLab service. Din side deretter åpnet og skjermen er fanget i alle de forskjellige nettlesere og BrowserLab viser resultatene, slik at du kan unngå ubehagelige overraskelser senere.

CMS Support

WordPress, Joomla og Drupal er populære web publiseringsplattformer fordi de gjør det enkelt å administrere komplekse nettsteder. Siden disse plattformene har kontrollpaneler som utgivere bruke til å endre innstillinger på tvers av en rekke sider, blir de kalt "Content Management Systems." Du kan bruke Dreamweaver til å lage egendefinerte maler for disse CMS plattformer, men i det siste, måtte du laste opp malen til CMS for å se om det fungerte. Dreamweaver CS5 løser dette ved å vise innholdet på CMS-databasen i sin "Live View" slik at du kan se hvordan malen ser ut uten å forlate Dreamweaver. CS5 selv tilbyr kode forslag til CMS plattformer.

WYSIWYG display

Dreamweaver er WYSIWYG "Design View" har blitt bedre med hver oppdatering, men det er fortsatt ikke et speilbilde av hvordan området vil se ut i en nettleser. Et vanlig problem er utformingen av sideelementer. De kan gire opp til 20 piksler fra deres "Design View" sted når du viser dem i en nettleser. Du kan heller ikke er i stand til å vise Hypertext Preprocessor elementer i "Design View" før du publiserer siden og Javascript bare kjøres i nettleseren din, ikke i Dreamweaver. "Design View" har til og med problemer med å vise Cascading Style Sheet oppsett og elementer riktig. Poenget er at du ikke kan stole på "Design View" for å vise deg hvordan siden vil se ut, må du åpne den i nettleseren din.

Støtte for Web Standards

Webstandarder er i stadig endring og programvareutviklere bør oppdatere koden sin tilsvarende. Selv CSS3 og HTML5 er i bruk, har Dreamweaver CS5 ingen støtte for CSS3 og bare begrenset implementering av HTML5. Den lar deg velge en HTML5 DOCTYPE for en side, men du kan ikke legge til koder eller kode hint til det. CS5 er CSS-støtte er enda verre som Dreamweaver fortsatt mangler CSS2.1 egenskaper som border-plass og kollaps, min og maks bredde og RGB-farger. Med dette i tankene, er det ikke overraskende at sentrale CSS3 egenskaper som @ font-face-direktiv, opasitet og RGBA farge mangler.