Hva er fordelene og ulemper med Google Docs?

Hva er fordelene og ulemper med Google Docs?


Google tilbyr Google Docs som et gratis alternativ til Microsoft Word. Null-dollar prislappen for Docs gir det en etappe opp på Word, og Docs er kompatibel med Word-dokumenter, men gratis tekstbehandlingsprogram mangler noen funksjoner, for eksempel støtte for flere kolonner. Dokumenter går helt fra Internett, noe som fører til noen begrensninger til fil tilgjengelighet, men gir også en måte å spare en konstant strøm av revisjoner, slik at du aldri miste arbeidet ditt.

Internett-tilkobling

I motsetning til Microsoft Word og de fleste andre tekstbehandlere, går Google Docs i en nettleser - du trenger ikke å installere Dokumenter på datamaskinen din. Kjører Docs via Internett gjør det mulig å arbeide på en hvilken som helst Internett-tilkoblet datamaskin, men dette presenterer en begrensning: Hvis du mister internettforbindelsen, mister du tilgang til programmet. Som en midlertidig løsning, Google tilbyr en Disk-appen for Chrome og en stasjon desktop program, som gir frakoblet tilgang til alle Disk-filer, inkludert filer i Dokumenter. Å arbeide offline, men du trenger for å planlegge fremover. Hvis du ikke setter opp Drive til å arbeide frakoblet på forhånd, kan du ikke få tilgang til dokumenter offline i en klemme.

Google Disk Integrasjon

Alle filer du redigerer i Dokumenter automatisk lagre til Google Disk hver gang du gjør en endring, så hvis maskinen krasjer, kan du plukke opp akkurat der du slapp - Dokumenter ikke selv har en "Lagre" på Fil-menyen . Disken lagrer hver lagre som en egen revisjon, noe som gjør det mulig å gå tilbake endringer. Google teller ikke Docs filer mot din tildelte plass på stasjonen, slik at du kan holde et ubegrenset antall dokumenter og revisjoner. Selv nyttig, disse funksjonene fungerer utelukkende gjennom Google Drive: Du kan ikke koble Dokumenter med Dropbox, Box, SugarSync eller annen sky-lagringstjeneste. Hvis du allerede bruker en annen tjeneste, og ønsker å dele en Docs fil gjennom denne tjenesten, må du laste ned filen og deretter laste den opp til din foretrukne skytjeneste.

funksjons~~POS=TRUNC forskjeller~~POS=HEADCOMP

Google Docs omfatter de fleste av de samme funksjonene som Microsoft Word, men ikke alt fungerer likt mellom de to programmene. I 2013 ga Microsoft annonser som kalles ut spesifikke funksjoner mangler i Dokumenter, inkludert søyler og bilderedigerings støtte. Google legger tidvis nye funksjoner til Docs, men slik som på midten av 2014 tillegg av "foreslåtte endringer" - tilsvarende Word Spor endringer-funksjonen. I noen få tilfeller, Docs tilbyr funksjoner utover Word, spesielt i forhold til samarbeid: I Docs, kan flere brukere arbeide på et dokument samtidig og se endringer i sanntid.

Suite Integrasjon

Microsoft Word har en stor fordel gjennom sin integrasjon med resten av Microsoft Office-pakken, for eksempel muligheten til å lime inn regnearkceller fra Excel inn i Word eller bygge inn en PowerPoint-lysbilde i et dokument. Dokumenter støtter lignende bånd med Googles andre Office-programmer, Regneark og Presentasjoner, men det er ingen Google ekvivalenter for de mer avanserte Office-programmer, for eksempel Publisher, Access eller Visio. Dokumenter kan heller ikke lenke direkte til Outlook-data til å utføre en utskriftsfletting eller lese informasjon i kalenderen din.