Hva er forskjellen mellom 56K modem og en Ethernet-nettverk?

Hvis du vil koble til Internett eller andre nettverk, kan datamaskiner bruker en rekke maskinvare, inkludert Ethernet-kort og 56k modemer. Disse enhetene varierer i sin overføringshastighet, fysisk konfigurasjon og generell bruk.

kabel~~POS=TRUNC typer~~POS=HEADCOMP

Den første forskjellen mellom Ethernet-kort og 56k modemer er i ledningene de bruker til å koble til et nettverk. Den 56k modem - som med andre typer modem - benytter en fire-tråds plugg som definert av registrert jack 11 standard (RJ-11). RJ-11 er den samme type plugg som går inn i tradisjonelle land linje telefoner. Ethernet-kort bruker en åtte-leder RJ-45-kontakt. De to plug typer se like ut, men RJ-11 er mindre enn RJ-45.

data Speed

Modemer og Ethernet-kort er sterkt avgrenset av den hastigheten som de er i stand til å overføre og motta data. Datamaskiner overfører data ved hjelp av spenning til å sende et "1" (tilstedeværelse av spenning) eller en "0" (fravær av spenning), kalt en smule. Målt i biter per sekund (bps), kan 56k modemer sende maksimalt 56.000 bps. Et Ethernet-kort har evnen til å operere med hastigheter i området fra 10 millioner (10 Mbps) til 1 milliard (1.000 Mbps) bit per sekund.

Avstand

Enheter som sender et beløp av spenning vil oppleve et signal degradering over lange avstander, et fenomen kalt dempning. En Ethernet-kort signal kan bare pålitelig reise gjennom 100 meter wire før en repeater, svitsj, ruter eller annen nyutsendelse enhet. I motsetning til dette kan 56k modemer overføre signaler flere miles før noen vesentlig dempning av signalet opptrer.