Hva er forskjellen mellom Apple iBook og Apple MacBook?

Hva er forskjellen mellom Apple iBook og Apple MacBook?


Apples iBook og MacBook dele mye til felles, men de er også ulikt på mange måter. Begge modellene er bærbare datamaskiner, både kjøres på Mac OS, og for det meste, de to har et lignende utseende. Forskjellene har mer å gjøre med tekniske spesifikasjoner enn med estetikk.

Timing er alt

IBook og MacBook aldri overlappet: iBook ble introdusert i slutten av 1999, samtidig med den opprinnelige iMac. Det ble avviklet i 2006 da MacBook erstattet den. Per dato for offentliggjøring, er MacBook fortsatt i produksjon.

Varianter av iBook

Hva er forskjellen mellom Apple iBook og Apple MacBook?

Skjermen størrelse av bærbare datamaskiner er en av de identifiserende egenskaper.

Det var to forskjellige versjoner av iBook; den første var den opprinnelige "fargerike clamshell" G3 modell som ble utstedt samtidig med den opprinnelige fargerike G3 iMac. Dette ble erstattet av 12-tommers G3 / 500 (Dual USB) modell, en mer tradisjonell utseende laptop En linje av iBook G4 bærbare datamaskiner ble introdusert i 2003; de endelige variasjoner ble lansert i midten av 2005, 12-tommers, 1,3 GHz og 14-tommers, 1,42 GHz modeller.

MacBook

De første MacBook-modellene ble lansert i 2006; de merket en stor forbedring i kraft og fart over iBook linjen. Den 13-tommers MacBook (tilgjengelig i svart eller hvitt) debuterte med en 1,83 GHz Intel Core Duo-prosessor, kombinert stasjon, en 60 GB intern harddisk og 512 MB RAM (kan oppgraderes til 2 GB).

Macbook Pro

Apple har økt MacBook linjen med MacBook Pro, en datamaskin som har en aluminium (i motsetning til plast) kropp, kraftigere prosessorer og flere skjermbilder, med modeller tilgjengelig med 13-tommers, 15-tommers og 17-tommers skjermer . Andre utviklingen i MacBook Pro linjen inkludere "unibody" -design med en integrert, ikke-utskiftbart batteri. Andre forbedringer inkluderer kraftigere prosessorer, større RAM kapasitet og en matt "anti-refleks" skjerm.

MacBook Air

Hva er forskjellen mellom Apple iBook og Apple MacBook?

MacBook Air veier mindre enn 3 lbs.

En annen variant er MacBook Air, en noe nedstrippet modell rettet mer mot veien kriger i stedet for strøm bruker. MacBook Air, for å opprettholde sin slanke dimensjoner må gi avkall på noen av de vanlige funksjonene i andre MacBook-modeller, inkludert en intern CD / DVD-stasjon, Ethernet jack og standard harddisk. MacBook Air bruker Flash-basert lagring i stedet for en standard harddisk; det er et raskere alternativ, men du må innse at du ofre lagringskapasitet hvis du velger en MacBook Air. I likhet med senere MacBook Pro-modeller, inneholder MacBook Air en ikke-utskiftbart batteri.