Hva er forskjellen mellom Beta og 2.0?

Hva er forskjellen mellom Beta og 2.0?


I programvareutvikling, kan mange terminologier lett bli misforstått eller deres definisjoner kan være uklart for de som ikke er medlemmer av programvareutvikling samfunnet. Dette er noen ganger sett med begrepene "beta" og "2.0" versjoner av programmer. Det kan være vanskelig å skjelne forskjellen mellom de to. Selv om disse betingelser kan forvirre noen, deres definisjoner variere sterkt. For å best illustrere forskjellen mellom en betaversjon og en versjon 2.0, ta en nærmere titt på de ulike faser av software testing.

Software Testing

Når programvare produserer ønsker å lansere et nytt program, må de ta programmet gjennom ulike faser av testing. Dette gjør at utviklerne å sørge for at programmet fungerer greit ved å ta opp bugs og feil som oppstår før selve produktlanseringen. I henhold til Northern Arizona University nettstedet, fasene av programvare testing omfatter alfa-testing, som tester komponenter og det totale system av søknaden; beta-testing, som er en pre-release testing med faktiske brukere; og pilottesting, som er en kontrollert "virkelige verden" test der data er samlet om brukerinteraksjon med programvaren.

Beta Testing

Beta-testing er den andre fasen av software testing. Beta er den andre bokstaven i det greske alfabetet, og det følger brevet alfa som også er navnet på den første fasen av software testing. I denne fasen et utvalg av målgruppen er utstedt en versjon av programvaren som er fortsatt i en utviklingsfaser. Begrunnelsen er å innlemme en større gruppe testere for å finne så mange feil og tekniske problemer før den endelige versjonen som mulig. I denne fasen er det ingen teknisk støtte tilgjengelig for produktet, og brukerne er ventet å rapportere eventuelle tekniske problemer opplevd med programvaren. Betatestere er ofte gitt gratis versjoner av programvaren eller gitt en rabatt på det endelige produktet er kjøpt.

versjon 2.0

Når et program er offisielt lansert, er det ofte store tillegg som er gjort i programvaren. Dette vil be ny publisering av søknaden i en ny utgave. Denne nye tillegg er utgitt som versjon 2.0 for å indikere de store endringer i programmet. Hvis det er mindre endringer som er gjort for å legge til stabiliteten eller brukbarheten av programmet, kan utgaver bli utgitt som: 2.1, 2.2, 2.3, eller noen andre sekvensnummer for å reflektere endring. Når et annet sett med store endringer er gjort i programvaren, er en versjon 3.0 så løslatt, og syklusen gjentas.

Forskjellen

En versjon 2.0 er en helt oppgradert utgave av et program som har blitt fullstendig testet og inkluderer teknisk support. En betaversjon er fortsatt i testfasen, og inkluderer ikke kundeservice. En versjon 2.0 har allerede gjennomgått alle faser av testing, noe som betyr at den har også gjennomgått beta testfasen.