Hva er forskjellen mellom CAT5E og CAT6?

Hva er forskjellen mellom CAT5E og CAT6?


Cat5e ( «Kategori 5e") og CAT6 ( "kategori 6") er to etterfølgende generasjoner av Ethernet-kabelen brukes til å koble datamaskiner og andre nettverksenheter sammen. Forskjellene mellom de to typer kabelteknologi og deres effekt på generelle nettverksytelsen har vært heftig debattert.

overføringsytelse

Den grunnleggende forskjellen mellom CAT5E og CAT6-kabelen er overføringsytelse. Cat5e er i stand til å støtte dataoverføring på 1000 Mbps ( "megabit per sekund") eller 1Gbps ( "gigabit per sekund") - såkalt "gigabit Ethernet" -men Cat6 er sertifisert for drift på at hastigheten. Cat6 er også mindre utsatt for elektrisk interferens fra eksterne kilder, slik som fluorescerende lys og elektriske motorer.

bakover~~POS=TRUNC kompatibilitet~~POS=HEADCOMP

Cat6 kabel er helt bakoverkompatibel med Cat 5e, det vil si programmer som fungerer i løpet CAT5E vil fungere over CAT6-og dermed er egnet for oppgradering av eksisterende nett samt nye nettanlegg.

Koste

CAT6 er en nyere teknologi, og som sådan, kan være dyrere enn Cat5e. Med mindre alt utstyr i nettverket er i stand til å operere på gigabit hastighet, og du ønsker å "fremtidsrettet" nettverket, utfører CAT5E nesten like godt som CAT6.