Hva er forskjellen mellom DDR og DDR2 RAM?

Hva er forskjellen mellom DDR og DDR2 RAM?


Double Data Rate (DDR) og DDR2 random-access memory (RAM) er to dataminnetyper, tilgjengelig i både stasjonære og bærbare størrelser. Ved første øyekast, de to ser like. Men de er kompatible med hverandre.

fysiske forskjeller

DDR-minne type bruker 184 pins, mens DDR2 type bruker 240 pinner. Av denne grunn, deres spor på et hovedkort er forskjellige, og en DDR2 minnemodul kan ikke brukes på en DDR kompatible hovedkort. For å unngå feilaktig bruker feil minnetype, hakket på en DDR modulen er i en litt annen plass enn DDR2-moduler. Dette gjelder for alle RAM typer.

Kapasitet

Hvis du eier et hovedkort som bruker DDR2, kan du bruke mer RAM enn om du eide en DDR hovedkort. For sistnevnte, 2 gigabyte (GB) er maksimal minnekapasitet som disse styrene kan få tilgang til. Moduler for at RAM typen har et maksimalt 1 GB per minnepinne. For DDR2 hovedkort, er den maksimale RAM beløpet 16 GB, og den største kapasiteten for en modul er 4 GB.

farts~~POS=TRUNC forskjeller~~POS=HEADCOMP

For DDR-moduler, RAM hastigheter varierer fra 266 megahertz (MHz) til 400 MHz. Navnene på disse hastigheter, henholdsvis, er PC2100 og PC3200. Med en DDR2-modul, er den laveste hastigheten 400 MHz eller PC2-3200. Deres hastigheter gå så høyt som 800 MHz eller PC2-6400.