Hva er forskjellen mellom DDR og DDR2 SDRAM?

Det finnes forskjellige typer RAM-moduler eller minne styrene som lar datamaskiner til å ta vare på informasjon. De er hovedkort-avhengige, noe som betyr at du må kjøpe bare de som hovedkortet godtar. De vanligste typer RAM er DDR, DDR2 og SDRAM.

SDRAM

SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory) er en av de tidligste typer RAM-moduler som DDR har mønstret.

DDR

DDR (Double Data Rate) kan overføre data på det dobbelte av standard hastighet på RAM ved å overføre på hver stigende kanten og fallende kant av klokkepuls.

DDR2

"2" i DDR2 refererer til ny teknologi som representerer en dobling av dataoverføringshastigheten i forhold til DDR og skyldes forbedringer gjort på brikken.

Forskjellen mellom DDR, DDR2 og SDRAM

Hva er forskjellen mellom DDR og DDR2 SDRAM?


Den beste måten å skille RAM-moduler er å sjekke kontakten kanten er hakk. SDRAM inneholder to hakk taster, mens bare ett hakk kan sees i både DDR2 og DDR-moduler.

DDR2 krever mindre strøm enn DDR og SDRAM, noe som reduserer systemet strømforbruk og varme generert (gjør det praktisk i bærbare datamaskiner).

Pin Teller: DDR vs DDR2

Hva er forskjellen mellom DDR og DDR2 SDRAM?


DDR og DDR2-moduler kommer i en rekke størrelser (både minnekapasitet og fysisk størrelse), og kan ha forskjellig antall kontaktpinnene.