Hva er forskjellen mellom DSL & Cable Security?

Hva er forskjellen mellom DSL & Cable Security?


Både kabel og DSL Internett-tilkoblinger gir rask, alltid-på bredbånd Internett-tilkoblinger for hjemmet. DSL-tilkoblinger er gitt i forhold til standard telefon wire, mens kabeltilkoblinger er gitt over koaksialkabel mer vanligvis forbindes med kabel-TV. Det er forskjeller i hvordan DSL og kabel Internett-tilkoblinger arbeidet bak kulissene, men disse bør ha mindre innvirkning på din generelle sikkerhet.

fakta

Når du kobler datamaskinen til ruteren, oppretter du en "lokalt nettverk", også kalt et subnett, som er et internt nettverk for alle Internett-tilkoblede enheter i hjemmet. Lokale nettverk er høyere sikkerhetsproblemer hvis en datamaskin på nettverket blir brukt til å angripe en annen lokal datamaskin fordi alle datamaskinene er koblet direkte til hverandre gjennom ruteren.

Dette er ikke en bekymring for den gjennomsnittlige hjemmebrukeren, siden alle datamaskiner i hjemmet er under hans egen kontroll. Forskjellen mellom kabel og DSL-modemer er at hjemmet ditt lokale nettverket kobles direkte til Internett via DSL, mens med kabelmodemer, kan du faktisk være en del av et større lokale nettverket før du er koblet oppstrøms. I denne situasjonen kan datamaskinene i naboens hus kunne koble direkte til datamaskiner på ditt eget nettverk.

I praksis er imidlertid dette ikke en sikkerhetsbekymring, som alle datamaskiner i dag kjøre programvare som hindrer angrep som kommer inn fra Internett generelt. Noe av denne programvaren er bygget inn i Windows og Macintosh operativsystemer, med tredjepartsprogrammer som gir ekstra sikkerhet ved behov. Hvis datamaskinen er ordentlig beskyttet for Internett-surfing, bør du ha noen sikkerhet bekymringer mellom DSL og kabel.

Historie

Forskjellen mellom DSL og kabel nettverk stammer fra nettverksarkitektur brukes av ulike teknologier for å bringe ledningene over "siste mil" i kundenes hjem. Telefon nettverk trenger en en-til-en-tilkobling for hvert hus, men kabelen kan gi service til grupper av hus; Internett bestemmelsen gjenspeiler dette.

Betydning

"Last mile" betraktninger også påvirke hastigheten som kan tilbys over en Internett-tilkobling. Det er billigere for kabelselskaper å få mer båndbredde til sine kunder, noe som tillater dem å tilby høyere hastighet tilkoblinger; Disse hastigheter er imidlertid deles med andre kunder i det lokale kabelnettet.

Identifikasjon

Det er svært liten forskjell, når du bruker en datamaskin, mellom en kabel og ADSL. Du kan identifisere hvilken type nettverk du bruker ved å undersøke ruteren: en innkommende telefonlinje indikerer en DSL-tilkobling, mens en innkommende koaksialkabel indikerer kabel Internett.

Potensielle

Flere teleselskaper tilbyr nå den neste generasjon av hjem Internett-tilkobling via fiberoptiske kabler, som er langt mer effektiv enn enten DSL eller kabel. Fiberoptisk tilbyr høyest mulig båndbredde og vil bare bli bedre over tid.