Hva er forskjellen mellom en Domain Name & en add-on domene?

Internett er et stort utvalg av urelaterte enheter som bruker komplekse protokoller til å kommunisere med hverandre. Utveksling av data mellom datamaskiner tillater folk å kommunisere med hverandre. En av de store utfordringene i Internett er å lage et system som gjør at mennesker kommuniserer på et språk de forstår, mens ikke bremse ned maskin-til-maskin-kontakt. Hvordan vi bruker domenenavn er en viktig faktor i å holde prosessen effektive.

Domain Name Formål

The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN, organiserer og distribuerer domenenavn for Internett. Konseptuelt, et domenenavn er bare plass på Internett. Det betyr ikke utpeke en bestemt maskin. Domenenavn eiere kan flytte sine domener til forskjellige enheter og andre enheter vil være i stand til å finne domenet. Hvert domene bærer med seg en unik identifikator i form av en IP-adresse. IP-adressen er en lang sekvens med tall som angir en bestemt maskin på et bestemt tidspunkt.

Domenenavn Oppdrag

Gjennom DNS, Domain Name System, tildeler ICANN et navn å korrespondere med hvert domene. For det meste, selv om forbindelser synes på overflaten for å bruke navn, dette er bare et biprodukt av skript og protokoller, og maskinene bruker IP-adresser for å finne andre maskiner. Det er mye lettere for mennesker å huske og henvise til ord og uttrykk enn det er å huske lange tall, særlig når tallene har ingen åpenbar forbindelse til nettstedets innhold.

Nettstedet Servere

Domenenavn eiere plassere filene som utgjør deres nettsider på en datamaskin server. Disse spesialiserte maskiner kontrollere hvordan andre samhandler med nettstedet. Domenenavn eierne utpeke serverens identifisere tall som stedet å begynne å lete etter deres domene. Mange domener kan dele plass på en server. Serveren organiserer innholdet ved å skille hvert domene til en selvstendig katalogen. Når serveren mottar en innkommende forespørsel om et domene, tjener det opp filene i den aktuelle mappen.

Add-on domener Basics

En add-on domene er en standard domenenavn som deler en server katalog med et annet domene. Eiere satt opp add-on domener ved å peke domenenavnet til en eksisterende katalog på vertsserveren. Add-on domener økning effektivitet fordi eierne kan redusere antall totale filsystemer de må håndtere, og de kan dele data, skript og programmer lett når filene ligger på ett sted. Ved hjelp av en add-on domene er en måte å spare hosting avgifter ved å utnytte overskuddskapasitet, hvorvidt nettstedene dele filer.