Hva er forskjellen mellom en Drum & planskanner?

Velge en profesjonell kvalitet skanneren er ikke lett. Både trommelen og planskannere har visse fordeler og likeledes har visse ulemper. Det er viktig å forstå sine forskjeller og hva sluttresultatet er nødvendig for å velge med omhu. Det endelige resultatet er den største avgjørende faktor i valget.

Hensikten med skanning

Scanning har eksistert lenge før den digitale tidsalder. Skrivere og førtrykks har brukt skannere i flere tiår for å konvertere kontinuerlige tonebilder (fotografier og transparenter) i utskriftsfargespekteret av cyan, magenta, gul og svart.

Digital fotografering evolusjon og gevinster i kvalitet erstatter behovet for å skanne fotografier; imidlertid konvertere konkrete bildene krever fortsatt skanning. De konkrete bilder kan være gjennomsiktig (som lysbilder) eller reflekterende (som originale kunstverk).

skanne~~POS=TRUNC Principles

Skannere skinne lys på gjenstanden og bruke speil for å reflektere det mot en lysfølsom anordning. Det lysfølsomme anordning fanger opp det reflekterte bildet og konverterer den til elektroniske signaler. Disse signalene blir lagret, og sluttresultatet er et bilde som nå består av piksler, og kan manipuleres på datamaskinen. Dagens digitale kameraer fungerer på samme prinsipp.

fotomultiplikatorrør

Drum skannere bruker fotomultiplikatorrør (PMTs). Dette er vakuum-rør som konverterer lys til energi og forsterke den. Fordi disse enhetene er mer følsomme for lys enn sine plan kolleger, mange fagfolk vurdere disse skannerne å tilby høyere kvalitet.

CCD

Planskannere bruker CCD (CCD) i stedet. Som PMTs, CCD konvertere lys til energi og ta det opp elektronisk. De kalles kombinert fordi enheten bruker to komponenter: bildebehandling og lagring av arrays. Etter avbildning matrise av bildeelementer er utsatt for lys, blir de elektriske ladninger fanges opp av lagrings matrisen.

Drum Skannere

Drum skannere er oppkalt etter den akryl trommel som objektet er montert. Trommelen roterer med høy hastighet (1600 rpm) som lyset passerer gjennom eller er reflektert fra gjenstanden. Drum skannere kan produsere høyere oppløsninger enn sine kolleger. De fleste tromme skannere produsere vedtak i 8000 til 11 000 dpi rekkevidde.

Prisen er en av ulempene til tromme skannere. Low-end skannere starter på ca $ 16 000, mens high-end de tilbyr 11 000 dpi oppløsning koster ca $ 65 000. Disse skannerne er også store, som krever to-by-4 fot gulvplass og kan veie 200 pounds. En annen ulempe med tromme skannere er den maksimale bildestørrelsen de kan skanne. En 8-by-10 tommers originalen er standard maksimal størrelse for de fleste tromme skannere.

Bordskannere

Bordskannere er oppkalt etter platene eller glassplater. Platen inneholder bildet som skal skannes. Det skannede objektet står stille mens lyskilden passerer under den. Plan vedtak varierer fra 1500 til 5400 dpi selv om sistnevnte har en $ 55,000 prislapp med det.

Selv flatbeds tilbyr mindre oppløsning enn tromme skannere, de gir andre fordeler i tillegg til å være mindre kostbart. I tillegg til større skanneområdet, må planskannere ikke krever gulvplass eller støtte som en trommel scanner gjør. Også, planskannere ikke krever kjemikalier som tromme skannere gjøre for våt montering.

Som er bedre?

Bestemme hvilken skanner er bedre avhenger av behovene til den profesjonelle. Hvis det er nødvendig høyeste kvalitet skanner for høy kvalitet (spesielt stort format output), deretter tromme skannere er et bedre valg på grunn av vedtaket de gir. Hvis det endelige resultatet er ikke stor størrelse og lavere oppløsninger vil gi tilfredsstillende resultater, kan planskannere være det riktige valget. Begge har sin plass blant fotografer og grafiske fagfolk.