Hva er forskjellen mellom en Send Mail Server & en Exchange Mail Server?

E-post har blitt en vanlig del av hverdagen for de som er i teknologisk avanserte land. Men som enhver annen form for teknologi, er det en rekke alternativer for hvordan e-post blir håndtert av datamaskinen. To av de mest populære servere for å håndtere e-post er Microsoft Exchange-serveren, og Sendmail serveren. Mens lik i funksjon, er det forskjeller mellom disse to serverne.

Microsoft Exchange Server

Microsoft Exchange server er et samarbeidsprosjekt programvare server som var plassert for å være en rival til Lotus Notes / Domino-serveren som ble utgitt av IBM. Mens denne serveren har mange bruksområder, klarer den e veldig bra. Den bruker en proprietær RPC-protokollen, som brukes nesten utelukkende for Microsoft Outlook Express e-postprogram.

Sendmail

Sendmail ble opprinnelig skrevet og debuterte i 1980, og det har vært en populær og fleksibel måte å håndtere e-post. Sendmail støtter en rekke mail overføringsprotokoller, inkludert den populære SMTP-protokollen. Sendmail er den grunnleggende program som er installert i de fleste datamaskiner som kjører Unix.

Operativsystem

Den største forskjellen mellom disse to e-postservere er operativsystemet som de er funnet på. Utveksling postservere er funnet hovedsakelig på Microsoft Windows, mens Sendmail servere finnes hovedsakelig med datamaskiner som vert Unix. Dette er også grunnen til at Exchange-servere bruker RPC protokoller og Sendmail servere bruker SMTP; protokollene er forskjellige for ulike operativsystemer.

popularitet

Microsoft Windows er det mest populære operativsystemet for datamaskiner. Som sådan, er Exchange-servere (og Microsoft Outlook) ofte brukt av folk som har datamaskiner kjøres på Microsoft Windows. Men selv om Unix er ikke så populært et operativsystem, er Sendmail brukes av en litt mindre enn halvparten av e-post servere på Internett. Så, er det vanskelig å si noe sikkert om hvilken servertype er mer populær, bare at de åpnes annerledes.

fleksibilitet

Sendmail er av og store, en mer nyttig mail server hvis en person kommer til å bli støtte for en rekke mail transfer og levering. Men Exchange-servere mangler denne typen fleksibilitet, siden de er ment å fungere primært med Microsoft-produkter og systemer. Exchange-servere kan konfigureres med annen programvare og plug-in-programmer for å legge til fleksibilitet, men det tar altfor mye arbeid for å måle opp mot en Sendmail server i den avdelingen.