Hva er forskjellen mellom en T1 og en T5 Line?

Hva er forskjellen mellom en T1 og en T5 Line?


Den generelle ideen bak både T1 og T5 linjer er å tilby høy hastighet og pålitelig Internett-tilgang. T1 linjer har blitt brukt i over et tiår, hovedsakelig av bedrifter som trenger kritiske tilkoblinger til Internett. T5 linjene er nyere og det meste fortsatt i utvikling som i 2010. Det er imidlertid forventet T5 linjer vil overgå T1 linjer når det gjelder pålitelighet og hastighet.

Teknologi

T1 linjer bruke en spesiell type telefon for å overføre data med tjenesteleverandøren. Telefonene linjene er laget av tvunnet kobber eller med medfølgende glassfiber, som er mer kjent som fiberoptikk. T5 linjer bruke koaksialkabler for å overføre data, en type elektrisk kabel først utviklet for å være en del av AT & T L-bæresystem. Teknologien ble senere oppgradert for å brukes sammen med T5 linjer.

Hastighet

Det finnes to typer T1 linjer tilgjengelig, som er kjent som hele T1 linjer og brøk T1 linjer. Full T1 linjer, som gir hastigheter på opp til 1,5 megabit per sekund, er mye raskere i forhold til en brøk T1 linjens 128 til 768 kilobit per sekund. T5 linjene er over 250 ganger raskere enn en full T1-linje, med en maksimal overføringshastighet på 400.352 megabit per sekund.

Tilgjengelighet

T1 linjer ble først gjort av AT & T Bell Labs for Japan og USA. Som i 2010, tusenvis av selskaper lease T1 linjer over hele USA. Selv om teknologien bak T5 linjer eksisterte allerede på 1980-tallet, de fleste av funksjonene er fortsatt i ulike stadier av utviklingen. Derfor er det sjelden å finne et telekommunikasjonsselskap som tilbyr T5 linjer.

Pris

T1 linjer er dyrt å bruke, hovedsakelig på grunn av de høye månedlige abonnementskostnader. En full T1-linje kan koste så mye som $ 1000 per måned, og selv en brøk T1-linje kan koste rundt $ 800 per måned, som i 2010. Fordi T5 linjene er ganske nytt, det er ingen skikkelig prisstruktur tilgjengelig. Imidlertid kan prisen på en T5 linjen være betydelig høyere enn for en T1-linje.

Konklusjon

T1 linjer er en rask og pålitelig måte å overføre data, fordi de ikke blir påvirket av faktorer som avstand fra tjenesteleverandøren, værforhold og svingninger i nettverkstrafikk. Imidlertid er påliteligheten til T5 linjer stort sett ukjent, fordi teknologien ikke er mye brukt. T5 linjer når den er fullt utviklet vil mest sannsynlig være tilgjengelig for store selskaper, hovedsakelig på grunn av de høye kostnadene som er sikker på å bli assosiert når du kjøper dem.