Hva er forskjellen mellom en VPS og en dedikert server?

Hva er forskjellen mellom en VPS og en dedikert server?


Virtual Private Server (VPS) og dedikert server er to typer web hosting. Under en VPS ordningen, leier kunden en del av en server. En dedikert server er en ordning der kunden leier en hel server.

Virtual Private Server

Når du er vert for nettstedet ditt på en VPS, vil området få et sett del av en server hosting ressurser. Generelt vil en VPS hosting pakke inkluderer en garanti for et bestemt beløp av serverens dataressurser. I tillegg vil det som regel være mulig å installere egen programvare, og å starte din del av serveren.

Dedikert server

I motsetning til en VPS, er en dedikert server leid av en enkelt kunde, slik at alle serverens verts ressurser gå til denne kunden. I tillegg er en dedikert server gir vanligvis kunder med mer kontroll over installerte programvare og server omstart enn en VPS. Dedikert server hosting løsninger er vanligvis dyrere enn VPS hosting løsninger.

andre alternativer

Delt Webhotell er et alternativ til VPS og dedikert hosting. Delt Webhotell er lik VPS hosting ved at flere kunder har samme server. Men i motsetning til VPS hosting, delt web hosting-pakker vanligvis garanterer ikke et bestemt beløp av en server dataressurser.