Hva er forskjellen mellom harddisk og flash-minne?

Selv om harddisker og flashminne tjener samme formål --- de begge lagre data --- de fungerer på svært ulike måter. Harddisker inneholder bevegelige deler; flashminne ikke.

Hard Drive Storage

Harddisker inneholde flere metallplater, ofte kalt "fat", som spinner ved svært høye hastigheter --- mest harddisker snu på 7200 omdreininger i minuttet. En aktuator arm beveger seg over platene for å lese eller skrive fra ulike områder på disken, som datamaskinen krever. Aktuatoren lagrer informasjon på spinning platters av magnet områder av disken.

Flash minne lagring

Flash-minne fungerer mye annerledes enn harddisker. Uten bevegelige deler, blir data som er lagret i form av et null eller en, avhengig av hvorvidt transistorene holde en elektrisk ladning. Ingen belastning representerer en null; nærvær av en ladning representerer en en. Dette er hvordan flash-minne holder datafiler.

Future of Storage

Som i 2010, harddisker er fortsatt standard lagringsmodell for de fleste datamaskiner. De holder mer data enn flash-minne og er tilgjengelig på billigere priser. Mindre typer flashminne, for eksempel USB-minnepinner og kameraminnet, er nyttige for formål som harddisker har en hard tid replikere.