Hva er forskjellen mellom Iexplore.exe & Explorer.exe?

Windows-operativsystemet fra Microsoft Corporation gir alle de grunnleggende programvare brukerne trenger for å utføre arbeidet og hjemme-relaterte oppgaver. Dette inkluderer det grafiske brukergrensesnittet, Windows Utforsker og Internet Explorer, nettleseren Microsoft installeres på alle Windows-operativsystemer. Explorer.exe er Windows Utforsker og iexplore.exe er Internet Explorer.

grunn~~POS=TRUNC funksjon

Begge programmene er .exe-filer, som er en av tre typer filer som kan lastes inn, eller starte et program i datamaskinen miljøet. De to andre typer filer har extensions BAT og .com. Explorer.exe og iexplore.exe gi brukerne muligheten til å undersøke sett av informasjon. Explorer.exe tillater brukere å undersøke filene og mappene på stasjonene i deres lokale datamaskinen og andre datamaskiner på deres lokale nettverk. Iexplore.exe tillater brukere å koble til Internett og undersøke informasjonen som er lagret på andre datamaskiner som er koblet til Internett. Explorer.exe lar også brukere til å endre, legge til og slette filer fra datamaskinen og andre datamaskiner på nettverket deres. Iexplore.exe ikke bare viser innholdet i filer på Internett, men også tillater brukere å samhandle med nettsteder ved å laste opp og laste ned informasjon.

Utseende

Selv om disse to programmene gir lignende funksjoner, er deres utseende tydelig annerledes. Iexplore.exe vises veldig lik de fleste andre programmer som kjøres på datamaskinen. Det åpner et eget vindu for Internet Explorer til å operere i, inkludert verktøy barer langs toppen og visning og arbeidsplass inne i vinduet. IE vinduet er bevegelig og resizable innenfor rammen av displayet. Explorer.exe ikke åpnes i et eget vindu per se. Skrivebordet Windows Utforsker tar opp hele visningsområdet. Brukere kan ikke flytte eller endre størrelsen på dette vinduet. Den eneste grensen sett på Windows Utforsker er oppgavelinjen som ligger langs en av de fire sidene av skjermen. Oppgavelinjen gir brukerne rask tilgang til funksjoner i operativsystemet, slik som omstart, nedleggelse, visning av filer og mapper, visning av enheter som er koblet til datamaskinen og hjelp / støttealternativer. Oppgavelinjen angir også hvilke programmer brukeren har åpent og kjører, hva verktøy for tiden opererer, og tilgang til de mest brukte programmene.

Funksjon av Internet Explorer

Iexplore.exe, eller Internet Explorer, tillater brukere å samhandle med andre brukere på verdensbasis gjennom Internett. Brukere lage forbindelser med andre brukere eller virksomheter i alle deler av verden ved å finne sin informasjon ved hjelp av en søkemotor. Venner og familie kan holde kontakten med hverandre gjennom nettsteder som tillater brukere å legge inn informasjon, send e-post, koble i sanntid med lyd og video teknologi eller snakke med hverandre gjennom sanntids meldingsprogrammer. Explorer.exe, eller Windows Utforsker, kan bare brukere å kommunisere med andre brukere på samme lokale nettverk.

Funksjon i Windows Utforsker

Windows Explorer tillater brukere å kjøre forskjellige programmer og oppgaver samtidig. Ved å holde styr på hva som kjører på datamaskinen, kan Windows Explorer brukere å bytte frem og tilbake mellom programmer for å utføre sitt arbeid eller utføre sine oppgaver. Windows Explorer fungerer som en tabell der brukerne kan legge ut informasjon fra ulike filer og steder på sin datamaskin og har tilgang til dem alle på samme tid. Ved å flytte fra en haug til en annen for å finne det de søker etter, kan brukerne opprette en ny fil med kopier av bare den informasjonen de ønsker. Dette ligner på hva som skjer når en bruker samler informasjon fra tekstbehandling, database, regneark og grafikkprogrammer som alle er åpne på Windows Explorer skrivebordet, og steder som informasjon i en del av e-post. Windows Explorer gjør alt dette mulig.