Hva er forskjellen mellom Netgear Wireless-G & Wireless-N?

Den kommunikasjonsutstyr selskapet Netgear selger flere trådløse rutere som bærer "Wireless-G" og "Wireless-N" beskrivelser. For å undersøke forskjellene mellom Netgear Wireless-G og Wireless-N-rutere, er det nyttig å sammenligne populære modeller fra hvert, for eksempel Netgear WGR614 og Netgear WNR854T. De viktigste forskjellene mellom Wireless-G og Wireless-N forholde seg til protokoller og standarder hver ruter støtter.

Protokoller og standarder

For å opprette trådløse tilkoblinger med enheter, NETGEAR Wireless-G og Wireless-N-rutere både støtte Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b og IEEE 802.11g datalinkprotokoller. Men i motsetning til Wireless-G router, Wireless-N-ruter støtter også Gigabit Ethernet og IEEE 802.11n datalinkprotokoller. I tillegg til å ha varierende datalinkprotokoller, Wireless-G og Wireless-N-rutere varierer i henhold til de kompatible med standarder som følge. Mens begge holder seg til IEEE 802.11g og IEEE 802.11b standarder, Wireless-G router fester seg også til IEEE 802.1x, IEEE 802.11i og Universal Plug and Play (UPnP) standarder, som Wireless-N-ruter ikke overholder . Til sammenligning fester Wireless-N-ruter til IEEE 802.11n-standarden, som Wireless-G router ikke overholder.

Hastighet

På grunn av sin støtte til de mer avanserte IEEE 802.11n datalink protokoll og IEEE 802.11n-kompatibel standard, er det Netgear Wireless-N-ruter i stand til å gi raskere tilkoblingshastighet i forhold til Netgear Wireless-G router. Produsenter måle tilkobling hastigheten på en trådløs router i henhold til sine dataoverføringshastighet, som er mengden av biter eller binære siffer, kan en ruter overføre innenfor en gitt tidsperiode. Mens Wireless-G router har en dataoverføringshastighet på 54 megabit per sekund (Mbps), har Wireless-N-ruter en dataoverføringshastighet på 300 Mbps. Den merkbare fordeler av dette høyere dataoverføringshastighet inkluderer at Wireless-N-ruter for å overføre større filer og gi nedlasting av video raskere.

Sikkerhet

Trådløse rutere bruke krypteringsalgoritmer for å beskytte trådløse lokalnettverk. De Netgear Wireless-G og Wireless-N-rutere støtte noen av de samme krypteringsalgoritmer, inkludert 64-bits Wired Equivalent Privacy (WEP), 128-bit WEP og Wi-Fi Protected Access-Phase-Shift Keying (WPA-PSK). Men hver ruteren støtter også krypteringsalgoritmer at den andre ikke. Mens Wireless-G router støtter 152-bit WEP og Diffie-Hellman (DH) algoritmer, støtter Wireless-N router WPA2-algoritmen. Fra 2011 er det WPA2 krypteringsalgoritme en av de mest populære og pålitelige sikkerhetstiltak for trådløse rutere tilgjengelig.

Flere funksjoner

NETGEAR Wireless-G og Wireless-N trådløse rutere både gi ytterligere, ikke-essensielle nettverksfunksjoner. Funksjoner som de to rutere aksjer inkluderer støtte Network Address Translation (NAT), Stateful Packet Inspection (SPI), URL-filtrering, brannmur beskyttelse og DoS angrepsprevensjon. Funksjoner som er eksklusiv for Wireless-G router inkluderer innholdsfiltrering, støtte Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), e-postvarsel, virtuelt privat nettverk (VPN) gjennompassering, automatisk gjenkjenning per enhet, og auto-uplink for medium avhengig grensesnitt ( MDI) og MDI crossover (MDI-X), mens funksjoner som er eksklusive for Wireless-N-ruter inkluderer multiple-input og multiple-output (MIMO) teknologi og Intrusion Detection System (IDS).