Hva er forskjellen mellom opp og nedlastingshastighet?

Last opp og nedlastingshastighet er begreper som brukes når vi snakker om hvor raskt informasjon kan sendes eller mottas fra datamaskinen til og fra andre på det lokale nettverket og til og fra brukere på Internett.

Nedlastningshastighet

Nedlastingshastighet er definert som prisen (i byte, kilobyte eller megabyte) hvor datamaskinen er i stand til å motta data fra et medium, for eksempel Internett eller en annen datamaskin på det lokale nettverket. Nedlastingshastigheten varierer sterkt avhengig av hvilken type tilkobling du bruker, enten det er oppringt, kabel, DSL eller annen tilkoblingsmetode.

Opplastningshastighet

Opplastingshastighet er den hastigheten som datamaskinen kan sende data til andre datamaskiner på ditt eget lokale nettverk eller til brukere på Internett. For å maksimere datamaskinens opplastingshastighet, en bruker som mottar data fra deg må ha en lik eller høyere nedlastingshastighet.

Fun Fact

Nedlasting og opplasting hastigheter varierer sterkt avhengig av din Internett-leverandør og hvilken type Internett-tilkobling du bruker. Opplastingshastighet er ofte begrenset av din Internett-leverandør, og er ofte mye tregere enn nedlastingshastigheten.