Hva er forskjellen mellom syntaksfeil og logiske feil i Excel?

Hva er forskjellen mellom syntaksfeil og logiske feil i Excel?


Microsoft Excel er et kraftig verktøy som lar deg spille inn og jobbe med store mengder data i kompliserte måter. Men det er altfor lett å gjøre feil når du skriver inn formler, noe som resulterer i feil. Det er to grunnleggende typer feil: syntaksfeil og logiske feil. Forstå forskjellen vil hjelpe deg å feilsøke regneark.

syntaksfeil

En syntaksfeil oppstår når du gjør en skrivefeil, eller gjøre noen form for feil bruk av språket i formler. Excel formler følger en helt bestemt format som inkluderer ikke bare de funksjonsnavn, men også hvor du skal plassere parentes, komma og andre menings tegnsetting. Programmet kan ikke forstå formler som avviker fra dette formatet. Feilstaving et navn, blant annet en unødvendig komma, glemme å ta en nødvendig argument, eller bruker feil type argument vil alle resultat i en syntaksfeil.

logiske feil

En logisk feil er en mindre håndgripelig ting. Det refererer til en feil i struktureringen av formler. Du har brukt hele syntaks riktig og regnearket er å gi resultater til beregningene du har programmert inn, bare resultatene er ikke riktig. Når du setter opp formler feil og få resultater som ikke er hva du vil, det er en logisk feil. Logiske feil kan være mye vanskeligere å spore opp og korrekt enn syntaksfeil, fordi det ikke alltid vil være klart at de er til stede.

Fikse syntaksfeil

Det er lett å si at du har gjort en syntaksfeil. Cellen vil vise en feilverdi, for eksempel #VERDI! eller #NAVN ?. For å rette opp en syntaksfeil, må du finne ut nøyaktig hva slags skrivefeil du har gjort. Bruk funksjonen referanse i Excel hjelpefilen for å sjekke at du har stavet funksjonsnavnene i formelen riktig. Sørg også for at du har levert riktig antall argumenter, og at hver er riktig type. Hvis det ikke fungerer, se gjennom formelen nøye og sørge for at alle parentes matche opp og du har komma mellom hvert argument.

Fikse logiske feil

Hvis du tror du har en logisk feil, er feilsøking prosessen ikke så enkelt. Du må finne ut hvorfor formel ikke gir deg de resultatene du trodde det ville. Noen ganger er den skyldige slett feil referanse. Pass på at du bruker de riktige cellene for argumenter, spesielt hvis du har kopiert formelen fra en annen celle. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å undersøke resultatene av hver del av formelen én etter én. Du kan markere en nestet funksjon i formellinjen og trykke F9 for å se resultatet, eller begynne å bygge formelen steg for steg i en annen celle, ser på resultatet som du går.